Լվացքի մեքենայի մեջ սև պղպեղ ավելացրեք․ Արդյունքը կհիացնի ձեզ
Մեր տատիկները ամեն առիթի համար չունեին պատրաստի լվացքի, փափկեցնող և բուրավետիչ միջոցներ։
Մեր նախնիները օգտագործել են սոդա, քացախ, կիտրոն և աղ: Այս չորս պարզ և էժան բաղադրիչները օգնեցին կենցաղային գրեթե բոլոր խնդիրներին:
Այսօր մենք ձեզ կհիշեցնենք տատիկի լավագույն գաղտնիքները՝ ավելի արդյունավետ լվացվելու համար։ Պարզապես ձեր լվացքի մեքենային ավելացրեք յուրաքանչյուր խոհանոցում հայտնաբերված մի քանի բաղադրիչներ՝ անհավանական արդյունքների համար:
Ահա այս «գաղտնի» բաղադրիչների ցանկը և դրանց օգտագործման խորհուրդները.
Եթե ցանկանում եք սպիտակեցնել ձեր հագուստը, ապա դրանք փափուկ դարձրեք և հեռացրեք լվացքի և փոշու հետքերը, պարզապես դրանց վրա կիտրոնի հյութ լցրեք։
Քացախն ունի կիտրոնի նման ազդեցություն: Այն հեռացնում է լվացող միջոցի մնացորդները և գործում է որպես հագուստի փափկեցնող միջոց: Բացի այդ, այն չեզոքացնում է ծխախոտի ծխի հոտը։ Պարզապես մի բաժակ քացախ լցրեք ձեր լվացքի մեքենայի մեջ և սպասեք արդյունքներին։
Մի անհանգստացեք քացախի հոտով հագուստից: Լվացքի ժամանակ այն ամբողջությամբ կվերանա։
Աղացած սև պղպեղը կօգնի ձեզ նաև ձեր լվացքի հարցում: Պղպեղը կօգնի ձեր հագուստի գույները վառ պահել և կանխել դրանց գունաթափումը: Բացի այդ, պղպեղը թույլ չի տա, որ փոշին մուգ հագուստի վրա սպիտակ բծեր ու շերտեր թողնի։
Ձեզ անհրաժեշտ է միայն մեկ թեյի գդալ աղացած պղպեղ ավելացնել լվացքի մեքենայի մեջ, ավելացնել մեղմ լվացող միջոց և սահմանել այն հնարավորինս ցածր ջերմաստիճանի:
Նույն ազդեցությունը ստանալու համար, ինչ պղպեղի դեպքում, լվացքի մեքենային ավելացրեք մոտ 90 գրամ աղ: Գույները կմնան վառ, իսկ սպիտակ շերտերը կարճ ժամանակում կվերանան:
Սուրճը բնական ներկ է, որը հիանալի կերպով աշխատում է մուգ հագուստի հետ: Սուրճի փոխարեն կարող եք օգտագործել նաև սև թեյ։
Լցնել երկու բաժակ մեքենայի մեջ և դիտել, թե ինչպես է ձեր խունացած հագուստը վերականգնում իր գույնը:
Արդյոք օգտակար է սև աղացած պղպեղը, թե այն պետք է բացառեք ձեր սննդակարգից
Հենց նոր աղացած պղպեղներն անհավանական բուրմունք ունեն։
Դա համեմունք է, որը կարող է անսովոր դարձնել ծանոթ ուտեստները, նրանց հատուկ համ հաղորդելով։ Սա արդեն պատճառ է այն ավելի հաճախ օգտագործելու խոհարարության մեջ։
Բայց ոչ միայն այս պատճառով, դուք պետք է ամեն օր օգտագործեք թարմ աղացած պղպեղ: Այլ պատճառներ կան.
Հուսալիություն
Այսօր շուկայում շատ կեղծիքներ կան: Եթե դուք արդեն աղացած պղպեղ եք գնում, ապա դրա շնորհիվ պատրաստի ուտեստները համով առանձնապես հաճելի չեն լինի։
Բայց պղպեղի հատիկներով դուք չեք կարող բախվել նկարագրված խնդիրին, քանի որ նրանցով այլ բան փոխանցելը բավականին դժվար է: Եթե դուք ինքներդ աղում եք դրանք, ապա կասկած չկա, որ օգտագործվում է որակյալ մթերք։
Բազմակողմանիություն
Պղպեղի հատիկները կարելի է մանրացնել տարբեր ձևերով: Պատրաստի պղպեղը կարելի է պատրաստել ցանկացած աստիճանի աղալով, ինչը տեղին է ձեզ դուր եկած որոշակի ուտեստի համար:
Օգուտներ
Թարմ աղացած պղպեղը ոչ միայն համով, այլեւ հատկություններով է տարբերվում արդեն վաճառվող աղացած պղպեղից։ Այս տարբերակը պարունակում է ալկալոիդ, որը կոչվում է պիպերին։
Նրա հատկությունը կայանում է նրանում, որ այն արտադրում է մարսողական ֆերմենտներ, ինչպես նաև խթանում է սերոտոնինի արտադրությունը։ Այս տարրի առկայության պատճառով ստամոքսահյութի թթվայնությունը կարող է նվազել նաև պղպեղ ուտելիս, որը խոցի կանխարգելիչ է։ Ալերգիան կարելի է վերացնել նաեւ թարմ աղացած պղպեղ ուտելով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։