Տավարի թոքի ամենահամեղ պատրաստման եղանակը․ Կհավանան նույնիսկ քմահաճ երեխաները
Այսօր մենք ուզում ենք կիսվել մի փոքրիկ հնարքով նրանց հետ, ովքեր սիրում են տապակած լյարդ։ Նման ճաշատեսակ պատրաստելու հիմնական խնդիրը լյարդը դառնությունից ու կոշտությունից ազատելն է, նրան գեղեցիկ, ախորժելի տեսք հաղորդելը։
Բաղադրիչներ
Տավարի լյարդ կամ ինչպես շատերն են ասում թոք 500 գ
Ձու 1 հատ.
Օսլա 1 ճ.գ.
Սոխ 2 հատ.
Աղ ըստ ճաշակի
Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Արևածաղկի ձեթ 20 մլ
Լվացեք և կտրատեք լյարդը։ Աղ եւ պղպեղով համեմեք։
Ձուն հարել օսլայի հետ, ավելացնել լյարդին և լավ խառնել։ Թողնել 40–60 րոպե։
Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը, երկու կողմից տապակել 2 րոպե։
Առանձին տապակել կես օղակներով կտրատած սոխը մինչև թափանցիկ դառնա: Միացրեք սոխն ու լյարդը, եփեք միջին ջերմության վրա 10–15 րոպե։
Դրանք կհամադրվեն կարտոֆիլի պյուրեի, խաշած հնդկաձավարի կամ բրնձի հետ:
Գյուղում սովորեցնում էին գետի ձուկ պատրաստել, ինձ համար սա աստվածային պարգև է, բոլորին խորհուրդ եմ տալիս այս բաղադրատոմսը, իզուր նախկինում այդպես չէի պատրաստում
Նախ ձկան գլուխը կտրում ենք, ներսից մաքրում և կտրում ենք մոտ 3 սմ հաստությամբ շերտ, միջին ջերմության վրա տաքացնում ենք 1 թ/գ. Բուսայուղ, ապա ավելացրեք 1/3 թեյի գդալ աղ։
Տապակել ձուկը միջին ջերմության վրա 10 րոպե:
Համեմեք ձուկը աղով նաև վերևի կողմից՝ 1/3 թ.գ., շրջել և եփել ևս 10 րոպե:
1 մեծ սոխ կտրատել կես օղակներով և լցնել ձկան վրա։
Ծածկեք կափարիչով և եփեք 5 րոպե բարձր ջերմության վրա։
Դրանից հետո ձուկը լցնել կաթով, մակերեսին թողնելով 0,5 սմ։
Վերևում ավելացնել 1/3 թեյի գդալ, աղացած սև պղպեղ:
Դրանից անմիջապես հետո 200 մլ թթվասեր քսեք ձկան վրա և դուք պարզապես պետք է եփեք կափարիչի տակ միջին ջերմության վրա ևս 5 րոպե:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։