Պապս միշտ խորհուրդ է տվել այն ընդունել վատ ախորժակի, թունավորումների, այտուցների, հոդերի տարբեր հիվանդությունների դեպքում
Ժողովրդական բժշկության մեջ դանդելիոնը շատ լայնորեն օգտագործվում է: Բուսաբանները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել այնպիսի հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են աթերոսկլերոզը, երիկամների և լյարդի բորբոքային պրոցեսները, ինչպես նաև լեղապարկի և երիկամների քարերը, խոլեցիստիտը, ցածր թթվայնությամբ գաստրիտը,
Օշարակի բաղադրատոմս՝ դանդելիոնով․
Բաղադրություն.
400 դեղին խատուտիկի ծաղիկ (Դանդելիոն)
4 կտրատած կիտրոն
4 կտրատած նարինջ
3 լիտր ջուր
Բաղադրիչները ավելացնել ջրի մեջ և թողնել 24 ժամ։ Այնուհետեւ ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ եւ եռացնել։
Երբ խառնուրդը թանձրանա, հանեք կրակից և լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Օգտագործեք սովորական մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար:
Թեյի բաղադրատոմս.
Դանդելիոնի թեյը պատրաստվում է չոր, մանր կտրատած և խառը դանդելիոնի տերևներից: Վերցրեք կես թեյի գդալ խառնուրդը և ավելացրեք մեկ բաժակ ջրի մեջ՝ թեյ պատրաստելու համար։
Կարող եք նաև 60 գրամ այս խառնուրդը խառնել 30 գրամ չոր խատուտիկի արմատների հետ։ Խառնուրդը ավելացրեք 2,5 մլ ջրի մեջ և մի քիչ աղ։
Եռացնել և եփել 20 րոպե։ Այնուհետև քամել և խմել օրական երեք անգամ մեկ բաժակ։
Դանդելիոնի բուժիչ հատկությունները և դրա ազդեցությունը առողջության վրա
Դանդելիոնը բույս է, որը կարելի է գտնել մարգագետիններում, անտառային բացատներում, անտառների եզրերին և նույնիսկ այգում: Այնուամենայնիվ, մյուսների համար դա արժեքավոր բաղադրիչ է տարբեր բնական միջոցների մեջ:
Ըստ այլընտրանքային բժշկության՝ այս բույսն ի վիճակի է որոշակի առողջապահական օգուտներ տալ։ Ելնելով դրանից՝ շատ մարդիկ ազատ են զգում իրենց տերևները աղցանների, կաթնային կոկտեյլների, թուրմերի և այլ պատրաստուկների մեջ ներառելու մեջ։ Այնուամենայնիվ, այն կարելի է գտնել նաև պարկուճներում և այլ տեսակի արտադրանքներում:
Դանդելիոնն ունի՞ բուժիչ հատկություններ:
Այլընտրանքային բժշկությունը խրախուսում է մարդկանց խմել խատուտիկի թուրմերը տարբեր նպատակներով՝ երիկամների մաքրում, հեղուկի պահպանում, դետոքսիկացիա և այլն:
Բացի այդ, խորհուրդ է տրվում ըմպելիքը պարբերաբար օգտագործել՝ դրա երկարաժամկետ օգուտները ստանալու համար։ Այժմ առաջարկությունները չեն սահմանափակվում միայն խմիչքներով: Հետևաբար, թողարկվել են տարբեր« հրաշալի» ապրանքներ, որոնք հիմնված են dandelions- ի վրա:
Ինչպես տեսանք, այս բույսին վերագրվում են մի քանի հատկություններ, որոնք շատ օգուտներ են խոստանում։ Որպես այդպիսին, այն նշվում է որպես հիանալի միզամուղ, մաքրող և նույնիսկ բնական հակաբորբոքային միջոց: Այնուամենայնիվ, արդյո՞ք այն իսկապես ունի նման հատկություններ:
Առայժմ ապացույցները դեռևս անբավարար են՝ պնդելու համար, որ այն անվտանգ դեղամիջոց է՝ նշանակալի ուժով: Այս թեման պետք է ավելի մանրամասն ուսումնասիրվի: Չնայած դանդելիոնը որոշ օգտակար հատկություններ ունի.
Կողմնակի ազդեցություն
Բույսի օգտագործումը՝ լինի դա դանդելիոն, թե այլ տեսակ, կարող է վտանգավոր լինել բազմաթիվ պատճառներով։
Որոշ հնարավոր անբարենպաստ ռեակցիաներ, որոնք կարող են առաջացնել չափից ավելի օգտագործում (թուրմեր, աղցաններ և այլն).
Փորլուծություն.
Ստամոքսի խանգարում
Ալերգիկ ռեակցիաներ.
Զգայունություն (արևի ազդեցության դեպքում):
Մյուս կողմից, մենք պետք է հիշենք, որ ոչ բոլոր օրգանիզմները նույն կերպ են արձագանքում տարրերին: Այսպիսով, չնայած որոշ մարդիկ կարող են առաջացնել լուրջ անբարենպաստ ռեակցիաներ, մյուսները դժվար թե ազդեն նրանց վրա:
Եթե ցանկանում եք ձեր սննդակարգում ներառել դանդելիոն կամ ցանկանում եք այն թեթևացնել, ապա ավելի լավ է նախօրոք խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։