Պապիկս մինչև վերջ առողջ էր և ապրեց 104 տարի, քանի որ ամեն օր այս մթերքն էր ուտում

Դիտումներ 1036

Պապիկս մինչև վերջ առողջ էր և ապրեց 104 տարի, քանի որ ամեն օր այս մթերքն էր ուտում

Այո, պապիկս մահացել է 104 տարեկանում։ Մինչև վերջ էլ նա շատ առողջ էր և իր ոտքով ու ձեռքով։ Նա միշտ այս բանջարեղենը և միրգն էր օգտագործում։ Նա ամեն օր ուտումէր այն։ Խոսքը գնում է գազարի և խնձորի մասին։

 

 

Գազարը շատ կալորիա և ընդհանրապես ճարպ չի պարունակում: Սակայն, այն կարող է լրացնել A վիտամինի և հակաօքսիդանտների անհրաժեշտ չափաբաժինը: 
Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ գազարի օգտագործումը կրճատում է թոքի, կրծքի և հաստ աղիքի քաղցկեղի հավանականությունը: Սա այն պատճառով, որ գազարը հարուստ է պոլիացետիկ հակաօքսիդանտ ֆալկարինոլով, որը պայքարում է քաղցկեղածին բջիջների դեմ:



 Նույն ձևով, գազարն ունի նաև քաղցկեղածին բջիջների աճը կանխարգելող հատկություն և նպաստում է մարսողական համակարգի առողջացմանը:

Գազարը պարունակում է մի շարք սնուցող նյութեր և հակաօքսիդանտներ, C վիտամին, որոնք խթանում են իմունային համակարգը: Գազարի կանոնավոր օգտագործումն ապահովում է ընդհանուր մարմնի պաշտպանություն:

 

 

Գազարը մանրաթելի լավ աղբյուր է, որը կարգավորում է մարսողությունը:

 

 

Այն օգտակար է փորկապության և թթվայնության համար: Մանրաթելերն նպաստում են նաև քաշի նվազեցմանը` խուսափելով արյան մեջ շաքարի տատանումներից:

Խնձորի կեղևը պարունակում է պեկտին՝ բնական բջջանյութի տարատեսակներից մեկը, որը ֆերմենտացվում է հաստ աղիում և դրանով իսկ օգնում խուսափել անտեղ ձևավորվող քաղցկեղային բջիջներից։
Այսպիսով, գերմանացի գիտնականների հավաստմամբ՝ խնձորը կանխում է հաստ աղիի քաղցկեղը։

 



Խնձորն օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից

Խնձորը ոչ միայն օգտակար է վերոնշյալ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման ժամանակ, այլև օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից։

 


Տարբեր հետազոտություններ վկայում են, որ օրական 1 խնձոր ուտող մարդիկ մի քանի ամսում առանց որևէ դիետայի կորցնում են 1,5 կգ քաշ։

Խնձորն ունի նաև այլ օգտակար հատկություններ: Չնայած այլ մրգերի համեմատ խնձորն առանձնապես հարուստ չէ վիտամիններով, սակայն այն պարունակում է կվերցետին հզոր հակաօքսիդանտը, որն օգնում է խուսափել օրգանիզմի բոլոր հյուսվածքների վաղաժամ ծերացումից։

 

 

Մյուս կողմից՝ խնձորը հարուստ է կալիումով, միզամուղ հատկությամբ օժտված հանքանյութով, որի շնորհիվ էլ օգտակար է արյան բարձր ճնշման պարագայում, քանի որ խոչընդոտում է օրգանիզմում հեղուկների կուտակմանը։
Եվ վերջապես, խնձորի մեջ առկա որոշ ֆիտոքիմիկատներ օժտված են շնչուղիների վրա բարերար ազդեցություն գործող հակաբորբոքային էֆեկտով, ինչն էլ թեթևացնում է ասթմայի սիմպտոմները։
Այս փաստն ապացուցել են Աբերդինի համալսարանի գիտնականները։



Ամենաընթերցվածը