Պահպանեք լոլիկը ձմռան համար այս տարբերակով․ Մնում է շատ ձիգ, ստացվում է համեղ և պատրաստվում է առանց չարչարվելու
Արդեն ժամանակն է ձմռան համար տարբեր մթերքներ պահպանել և պահածոներ պատրաստել։
Լոլիկը ձմռան համար պահպանելու շատ տարբերակներ կան, սակայն Xohanoc.am-ի առաջարկած այս տարբերակը ՝ մնում է շատ ձիգ, ստացվում է համեղ և պատրաստվում է առանց չարչարվելու։
Բաղադրամասեր
Լոլիկ - 2կգ
Աղ - 2 ճաշի գդալ,
Շաքարավազ - 3 ճաշի գդալ,
Քացախ 9% - 3 ճաշի գդալ,
Նեխուր `ըստ ճաշակի,
Դափնու տերեւ - 2 հատ,
Բուրավետ պղպեղ - 2-3 հատ,
Սև պղպեղի հատիկներ - 5-7 հատ,
Քաղցր պղպեղ - 1 հատ,
Սոխ - 1 հատ,
Սխտոր - 3-4 պճեղ
Պատրաստման եղանակը
Ընտրեք լոլիկի միջին չափի պտուղներ:
Բանկայի հատակին դնում ենք պղպեղի հատիկներ, բուրավետ ոլոռ, դափնու տերևներ, կանաչին, սխտոր, սոխ և պղպեղ:
Այնուհետև բանկայի մեջ լցրեք լոլիկները։
Լցնել եռացրած ջուրը և թողնել, որ մի փոքր սառչի: Մենք ջուրը քամում ենք կաթսայի մեջ: 3 լիտր բանկայի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ աղ եւ 3 ճաշի գդալ շաքարավազ: Եփել և լցնել բանկաները մարինադով ՝ չմոռանալով ավելացնել 0,5 բաժակ քացախ (3 ճաշի գդալ):
Բանկաները մարինադով լցվելուց հետո կափարիչները պակում եք զակատի օգնությամբ: Բարի ախորժակ։