Պահպանեք այս բաղադրատոմսը, որ շուտով պատրաստեք
Բաղադրությունը
Ցորենի ալյուր - 350 գ
Խմորիչ - 7 գ
Կաթ - 110 մլ
Շաքարավազ - 80 գ
Աղ - 0,5 թ.գ.
Ձու - 1 հատ
Դեղնուց - 2 հատ:
Կարագ - 40 գ
Մշկընկույզ - 1 ճ.գ.
Լոռամիրգ - 200 գ
Նուշի թերթիկներ - 100 գ
Վանիլային շաքարավազ - 8 գ
Լցնել 1 թ/գ տաք կաթ, շաքարավազ և խմորիչ, խառնուրդը դնել տաք տեղում, մինչև տեսնեք, որ փրփուրը բարձրանում է: Կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Խորը ամանի մեջ հարում ենք դեղնուցները 1 ձվի և վանիլային շաքարի հետ։ Զանգվածը հարում ենք այնքան, մինչև փրփուր առաջանա։ Ալյուրը մաղում ենք խորը ամանի մեջ և կենտրոնում փոքրիկ անցք պատրաստում։ Բարձրացած խմորիչը լցնել կաթով և ձվի ու շաքարավազի, կարագի և աղի խառնուրդով։ Ամեն ինչ լավ խառնել, լցնել մնացած հալած կարագը և հունցել խմորը։ Հունցել այն, մինչև այն դադարի կպչել ձեր ձեռքերին: Խմորը դնել կարագով յուղած խորը ամանի մեջ, խմորի մակերեսը թեթևակի յուղով քսել, ծածկել թաղանթով և դնել տաք տեղում 1–1,5 ժամ, որպեսզի բարձրանա։ Խմորը բաժանել 3 հավասար մասերի, յուրաքանչյուրը գնդիկավոր դարձնել, բոլոր մասերը ծածկել թաղանթով և թողնել 10 րոպե տաք տեղում։ Աշխատանքային մակերեսը քսել ալյուրով և խմորի առաջին մասը գրտնակել շատ բարակ ուղղանկյուն շերտի մեջ։ Այն պետք է լինի կիսաթափանցիկ, մի չափազանցեք, որպեսզի խմորը չպատռվի։ Քսեք այն փափկած կարագով։ Խմորի մակերեսին հավասարապես տարածեք մշկընկույզը, լոռամիրգը և շերտավորված նուշը։ Խմորը զգուշորեն գրտնակել։ Նույնն արեք մնացած խմորի հետ։ Վերցրեք սուր դանակ և ռուլետը կտրեք երկայնքով՝ ռուլետի եզրից մի երկու սանտիմետր թողնելով։ Ռուլետի կեսը գլորում ենք պարուրաձև, նույն կերպ վարվում երկրորդ կեսի հետ, ուղղակի դնում ենք առաջին կեսի վրա։ Ապա դնել ջեռոցը և թողնել 20 րոպե տաք տեղում։ Երբ խմորը մի փոքր բարձրանա, այն 10 րոպեով տեղադրում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 180 աստիճան, ձևաթղթերը 10 րոպե ծածկեք փայլաթիթեղով, ապա հանեք այն և թխեք տորթերը ևս 15 րոպե։ Շնորհավորում ենք, Kraffin Զատիկ տորթը պատրաստ է: Մատուցելուց առաջ խորհուրդ ենք տալիս փոշոտել շաքարի փոշիով։ Փորձեք միջուկը, ընտրեք այն, ինչ համեղ է։
Տորթ՝ թոչնի կաթ․ Ամենահեշտ պատրաստման եղանակը
Բաղադրամասեր․
- Շաքարավազ
- Կաթ 4 ճ.գ.
- Մեղր
- Ձու 2 հատ
- Սոդա 1,5 թ.գ․
- Քացախ 1.5 ճ․գ․
- Ցորենի ալյուր
- Կարագ 100 գ
Կրեմի համար
- Ցորենի ալյուր 4 ճ.գ.
- Կարագ 250 գ
- Շաքարավազ
- Կաթ 650 մլ
Ջնարակի համար
- Կարագ 70 գ․
- Կաթ
- Շաքարավազ
- կակաոյի փոշի
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ լցնել կարագը, շաքարավազը, կաթն ու մեղրը։ Տեղադրել միջին ջերմության վրա՝ երբեմն խառնելով։
Ձվերը պատառաքաղով հարել մինչ կարագը հալչում է, և զանգվածը դառնում է միատարր։ Ավելացնել քացախ և սոդա։ Խառնել։
Երբ զանգվածը փրփրի ու ծավալն ավելանա, կաթսան հանեք վառարանից։
Լցնել մեկ բաժակ մաղած ալյուրի մեջ։ Լավ խառնել։ Խմորը հաստ ու կպչուն կլինի։
Սեղանին առատորեն ալյուր ցանել։ Խմորը դրեք սեղանին։ Խմորը պետք չէ հունցել։ Պարզապես գլորեք ալյուրի մեջ: Խմորը պետք է տաք լինի։ Խմորը բաժանել 5 հավասար մասերի։
Յուրաքանչյուր կտորից ստանալ բարակ շերտ՝ թխման թերթիկի չափով։ Սեղանին միշտ պետք է առատորեն շաղ տալ ալյուր։ Թխել թխման թերթիկի հետևի մասում, որը լավ փոշոտված է ալյուրով:
Յուրաքանչյուր շերտ թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Շերտերը թխվում են արագ՝ յուրաքանչյուրը 4-5 րոպե։
Կրեմի համար կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազը, ալյուրը, սառը կաթը։ Ամեն ինչ խառնել և դնել միջին կրակի վրա։ Եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Պետք է անընդհատ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան։
Սերուցքը հովացնում ենք, ավելացնում ենք կարագը (փափուկ) և հարում ենք։
4 շերտ քսել կրեմով։ Վերին շերտին մի քսեք՝ վրան ջնարակ ենք լցնելու։
Գլազուրի համար շաքարավազը, կակաոն ու կաթը խառնել ու դնել դանդաղ կրակի վրա։ Երբ շաքարավազը հալվի, և զանգվածը համասեռ դառնա, ավելացնել կարագը։ Երբ կարագը հալվի, հանեք կրակից։ Փողեք սառչի և վրան լցնել ջնարակով։