Պահպանեք այս բաղադրատոմսը. Դեղձի կոմպոտ պատրաստելու ճիշտ ձևը, այսպես համեղ է ստացվում և շատ
2 հատ 3 լիտրանոց բանկայի համար ձեզ հարկավոր է ՝
Xohanoc.am-ի առաջարկած բաղադրատոմսը։
Բաղադրամասեր
600 գր դեղձ
2 բաժակ շաքարավազ
1 թ/գդ կիտրոնաթթու
3,4 լ ջուր,
վանիլին և դարչին ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Կոմպոտ պատրաստելու համար մեզ հասած դեղձ է պետք։ Լավ լվացեք դրանք, կտրեք կամ կիսեք կիսով չափ, հանեք կորիզը։
Լրացրեք 3 լիտր տարողությամբ բանկա մոտ ⅓ լի դեղձի կեսերով:
Խորհուրդ. Պահածոյացված դեղձի այս բաղադրատոմսի համար բանկաները պետք չէ նախապես մանրէազերծել: Ինչո՞ւ։ Որովհետև մենք բացարձակապես ոչ ստերիլ դեղձ ենք դնելու այս տարայի մեջ, ինչը նշանակում է, որ նախնական ստերիլիզացումը իմաստ չի ունենա. դուք պարզապես կկորցնեք ձեր ժամանակը:
Դեղձի մաքրում
Տարայի մեջ լցրեք մոտ 8/4 եռման ջուր, ծածկեք կափարիչով և թողեք 3-5 րոպե, որպեսզի դեղձը լավ տաքանա։
Դեղձի վրա լցնել եռման ջուր
Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և նորից դնել եռման: Կաթսայի մեջ մի քիչ թարմ ջուր ավելացրեք, որպեսզի ավարտվի 3 լիտրանոց լի բանկա:
Քանի դեռ ջուրը տաքանում է, շշի մեջ լցնել 1 բաժակ շաքարավազ և ½ թեյի գդալ կիտրոնաթթու։ Դուք կարող եք ավելացնել մի քիչ վանիլին և/կամ դարչին, այնպես որ մեր դեղձի կոմպոտը ավելի բուրավետ կլինի:
Հենց ջուրը եռա, երկրորդ անգամ լցրեք տարաները, այժմ մինչև վերև և անմիջապես փակեք կափարիչները։
Լցնել շաքարավազը
Շրջեք տարան և դրեք կափարիչը մինչև այն ամբողջովին սառչի։
Ահա և վերջ. մեր պահածոյացված դեղձի կոմպոտը ձմռան համար պատրաստ է:
Ձմռան ցուրտ (և ոչ պակաս ցուրտ աշնան) երեկոներին մենք կբացենք մեր պատրաստուկները և կվայելենք համեղ վիտամինային ըմպելիքը ամառային արևի մի կտորով: Բարի ախորժակ!