Օյակոդոն․ Ձեզ ենք ներկայացնում ճապոնական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից մեկի բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
- Սոխ 1 գլուխ
- Հավի ֆիլե 300 գ
- Բրինձ ½ բաժակ
- Ձու 3 հատ
- Սոյայի սոուս 6 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Կանաչ սոխ 20 գ
Սոխը մաքրեք և բարակ կիսաօղակների բաժանեք: Տաքացրեք տապակը միջին կրակի վրա և դրա մեջ լցրեք վեց ճաշի գդալ սոյայի սոուս: Հենց սոյայի սոուսը սկսում է եռալ, սոխի կես օղակները տապակի մեջ գցեք և վրան շաքարավազ ցանեք։ Եփեք, երբեմն խառնելով, երկու-երեք րոպե: Այդ ընթացքում հավի ֆիլեն մանր կտրատեք՝ միսը շատ կտրատել պետք չէ, պատրաստի շերտերը պետք է մնան հյութալի։ Հավի միսը լցնել տապակի մեջ և խառնել սոուսի հետ։ Երբ միսը մի կողմից սպիտակում է, զգուշորեն շրջում ենք շերտերը և եփում ևս մի երկու րոպե։ Հավի ֆիլեն զարմանալիորեն արագ է եփվում՝ առավելագույնը երեքից չորս րոպե: Առանձին ամանի մեջ օգտագործեք պատառաքաղ կամ հարեք, որպեսզի արագ հարեք ձվերը մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Պետք չէ աղ ավելացնել՝ սոյայի սոուսը, որի մեջ միսը շոգեխաշած է, բավականաչափ աղի է։ Ձվի խառնուրդը լցնել տապակի մեջ՝ զգույշ լինելով, որ միսը հավասարապես պատվի: Կափարիչով ծածկեք ձվածեղը և եփեք ձվածեղը երեք-չորս րոպե, առանց խառնելու։ Կանաչ սոխը մանր կտրատել։ Մատուցվող ափսեի վրա դնել տաք, շոգեխաշած բրնձի մի զանգված: Զգուշորեն ձվածեղը դնել բրնձի վրա՝ հարմարության համար այն կարելի է սպաթուլայի միջոցով բաժանել եռանկյուն հատվածների։ Օյակոդոնի վրա ցանել մանր կտրատած կանաչ սոխ և մատուցել տաք վիճակում։