Ուտեստ, որը հիացմունք կպատճառի ձեր հյուրերին։ Ամեն ինչ անելու համար պահանջվեց 15 րոպե, և հետո եկավ ջեռոցի ժամանակը

Դիտումներ 445

Ուտեստ, որը հիացմունք կպատճառի ձեր հյուրերին։ Ամեն ինչ անելու համար պահանջվեց 15 րոպե, և հետո եկավ ջեռոցի ժամանակը

Ձեզ հարկավոր է

Բաղադրիչներ

Սկումբրիա ձուկ - 300–400 գ

Մանանեխ - 1,5 ճ․գ․

Ընկույզ - 3 ճ․գ․

Կոշտ պանիր - 50 գ

Աղ

Մայոնեզ

Համեմունք ձկան համար

 

 

Հեռացրեք ձկից փշերը։ Ստացված ֆիլեի շերտը չորացրեք թղթե սրբիչով։

Ֆիլեի ներսից ցանել ձկան համեմունքներ, քսել մանանեխը, վրան շաղ տալ մանրացված ընկույզը և քերած պանիրը։

Տեղադրել ձկան ֆիլեի կեսերը և կապել հատուկ խոհանոցային պարանով: Ապա փաթաթում ենք փայլաթիթեղի մեջ և թխում 20–25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

Ապա փայլաթիթեղը հանել, ձկան երեսը յուղել մայոնեզով և բաց թխել ևս 10 րոպե։

Տոնական սեղանի վրա հիանալի տեսք կունենա սկումբրիայի նրբագեղ ուտեստը: Մատուցել կամ տաք վիճակում։



Ձկան կոտլետի բաղադրատոմս, որը պատրաստելիս ոչ մի հոտ չի գցում խոհանոցում

Կարտոֆիլի պյուրեով ձկան կոտլետները առաջին հայացքից թվում են ավանդական ռուսական ուտեստ։ 

Սակայն այս բաղադրատոմսում կոտլետներին ավելացվում է մեզ համար շատ անսովոր բաղադրիչ՝ կաղամար, որն արմատապես փոխում է նրանց համը՝ մոտեցնելով այս ուտեստը ճապոնական դելիկատեսներին։ 

Կարտոֆիլի պյուրեում ավելացվում է նաև ոչ ավանդական բաղադրիչ՝ խաշած ոլոռը, որն ավելի հագեցած և վառ է դարձնում համը։ 

Եվ միասին ստացվում է թե՛ համով, թե՛ արտաքին տեսքով շատ ոչ տրիվիալ ուտեստ, ինչը շատ պարզ երևում է ստորև ներկայացված քայլ առ քայլ լուսանկարներում։

 

 

Փորձեք ձեր խոհանոցում մարմնավորել ռուս-ճապոնական այս խոհարարական ֆանտազիան։ 

Նման համային համադրությունը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի, և սիրելիները անկեղծորեն շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ նուրբ, նուրբ, թեթև, սննդարար և նման օրիգինալ ճաշի համար:

Քայլ 1 

Չոր ոլոռը լվանում ենք, ջրով լցնում 1/2 հարաբերակցությամբ, դնում ենք վառարանի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, այնուհետև եռացնում ենք մարմանդ կրակի վրա՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը (շատ փրփուր է ձևավորվում, ուստի զգույշ եղեք): Այդ ընթացքում կարտոֆիլը դնել եռման։ Նկատի ունեցեք, որ պետք չէ ջրի մեջ աղ ավելացնել ոչ ոլոռի ոչ կարտոֆիլի համար:

 

Քայլ 2 

Ձկան վրայից հանել կեղևը, հեռացնել լողակները և մեծ ոսկորները։

 

Քայլ 3 

Տապակել մանրացված սունկը և սոխը բուսական յուղի մեջ՝ ստանալով բաց ոսկեգույն գույն:

Քայլ 5 

Քերել գազարը քերիչով և կառնել սոխի և սնկի խառնուրդով: Մի փոքր եփեք, ապա անջատեք կրակը և թողեք սառչի։



 

Քայլ 6 
Մսաղացով, ձկից և պինդ պանրից աղացած միս ենք պատրաստում: Ստացված աղացած միսը կրկին մանրացնել՝ ավելացնելով բանջարեղենային խառնուրդը։
 
Քայլ 7 
Աղացած մսին ավելացրեք կանաչ սոխի նուրբ թակած ստորին (թեթև) մասը, ինչպես նաև մեղրը, կարտոֆիլի օսլան և համեմունքները:
 
Քայլ 8 
Աղացած մսից հարթ կոտլետներ ենք պատրաստում, դնում ենք մագաղաթյա թղթով պատված թխման թերթիկի վրա և դնում 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, որտեղ կմնան մոտ 8 րոպե։
 
Քայլ 9 
Դրանից հետո իջեցրեք ջերմաստիճանը մինչև 160 աստիճան և թխեք տորթերը ևս 5 րոպե, վերջ։ Համեղ ձկան կոտլետները պատրաստ են։
 
Քայլ 10 
Այժմ ժամանակն է սիսեռ-կարտոֆիլի խյուսի: Նախ եփած ոլոռից ավելորդ հեղուկը քամում ենք (մի քիչ թողնելով) և բլենդերով խյուս ենք անում։ Նույնը անում ենք խաշած կարտոֆիլի հետ, բայց տրորելով։ Կերակրի երկու մասերն էլ միացնում ենք, աղ ենք անում, հունցում, հետո սկսում ենք սերոըցք ավելացնել՝ լցնել ու հունցել, ավելացնել ու նորից հունցել... Կանաչիով շարված ափսեի մեջ լցնում ենք սիսեռ-կարտոֆիլի խյուսը, իսկ կողքին՝ ձկան կոտլետները։ Այժմ դուք կարող եք վայելել այս զարմանահրաշ ուտեստի անսովոր, հակապատկեր, ռուս-ճապոնական համը:


Ամենաընթերցվածը