Ուտեստ, որը հիացմունք կպատճառի ձեր հյուրերին։ Ամեն ինչ անելու համար պահանջվեց 15 րոպե, և հետո եկավ ջեռոցի ժամանակը
Ձեզ հարկավոր է
Բաղադրիչներ
Սկումբրիա ձուկ - 300–400 գ
Մանանեխ - 1,5 ճ․գ․
Ընկույզ - 3 ճ․գ․
Կոշտ պանիր - 50 գ
Աղ
Մայոնեզ
Համեմունք ձկան համար
Հեռացրեք ձկից փշերը։ Ստացված ֆիլեի շերտը չորացրեք թղթե սրբիչով։
Ֆիլեի ներսից ցանել ձկան համեմունքներ, քսել մանանեխը, վրան շաղ տալ մանրացված ընկույզը և քերած պանիրը։
Տեղադրել ձկան ֆիլեի կեսերը և կապել հատուկ խոհանոցային պարանով: Ապա փաթաթում ենք փայլաթիթեղի մեջ և թխում 20–25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Ապա փայլաթիթեղը հանել, ձկան երեսը յուղել մայոնեզով և բաց թխել ևս 10 րոպե։
Տոնական սեղանի վրա հիանալի տեսք կունենա սկումբրիայի նրբագեղ ուտեստը: Մատուցել կամ տաք վիճակում։
Ձկան կոտլետի բաղադրատոմս, որը պատրաստելիս ոչ մի հոտ չի գցում խոհանոցում
Կարտոֆիլի պյուրեով ձկան կոտլետները առաջին հայացքից թվում են ավանդական ռուսական ուտեստ։
Սակայն այս բաղադրատոմսում կոտլետներին ավելացվում է մեզ համար շատ անսովոր բաղադրիչ՝ կաղամար, որն արմատապես փոխում է նրանց համը՝ մոտեցնելով այս ուտեստը ճապոնական դելիկատեսներին։
Կարտոֆիլի պյուրեում ավելացվում է նաև ոչ ավանդական բաղադրիչ՝ խաշած ոլոռը, որն ավելի հագեցած և վառ է դարձնում համը։
Եվ միասին ստացվում է թե՛ համով, թե՛ արտաքին տեսքով շատ ոչ տրիվիալ ուտեստ, ինչը շատ պարզ երևում է ստորև ներկայացված քայլ առ քայլ լուսանկարներում։
Փորձեք ձեր խոհանոցում մարմնավորել ռուս-ճապոնական այս խոհարարական ֆանտազիան։
Նման համային համադրությունը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի, և սիրելիները անկեղծորեն շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ նուրբ, նուրբ, թեթև, սննդարար և նման օրիգինալ ճաշի համար:
Քայլ 1
Չոր ոլոռը լվանում ենք, ջրով լցնում 1/2 հարաբերակցությամբ, դնում ենք վառարանի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, այնուհետև եռացնում ենք մարմանդ կրակի վրա՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը (շատ փրփուր է ձևավորվում, ուստի զգույշ եղեք): Այդ ընթացքում կարտոֆիլը դնել եռման։ Նկատի ունեցեք, որ պետք չէ ջրի մեջ աղ ավելացնել ոչ ոլոռի ոչ կարտոֆիլի համար:
Քայլ 2
Ձկան վրայից հանել կեղևը, հեռացնել լողակները և մեծ ոսկորները։
Քայլ 3
Տապակել մանրացված սունկը և սոխը բուսական յուղի մեջ՝ ստանալով բաց ոսկեգույն գույն:
Քայլ 5
Քերել գազարը քերիչով և կառնել սոխի և սնկի խառնուրդով: Մի փոքր եփեք, ապա անջատեք կրակը և թողեք սառչի։