Ուշադրություն․ Թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին նուռ ուտել, թե ոչ
Այս միրգն իսկապես թագավորական միրգ է: Նռան հատիկների հյութը շատ հարուստ է ասկորբինաթթվով, այլ մրգաթթուներով, շաքարով ու տանինով: Նուռը ոչ միայն համեղ միրգ է, այլ անփոխարինելի նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել: Նռան կալորիականությունը 52 կկալ է՝ հարյուր գրամի համար:
Նուռը մեծ քանակով C, B5 վիտամիններ է պարունակում, ինչպես նաև՝ կալիում, A և E վիտամիններ, ֆոլաթթու:
Այս միրգը հարուստ է նաև հակաօքսիդանտներով, որոնք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ, կանխարգելում հյուսվածքների ծերացումը:
Ինչու՞ է նուռն օգտակար
նվազեցնում է կատարակտի զարգացման հավանականությունը
օգնում է դիաբետի բուժմանը
հակաբորբոքային ազդեցություն ունի
ամրացնում է ոսկորներն ու մկանները
օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ
օգնում է իջեցնել արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակը
կարող է նպաստել զարկերակային ճնշման իջեցմանը
կանխարգելում է ճարպի կուտակումը որովայնի հատվածում
օգնում է պահպանել ջլերի առողջությունը
նռան կեղևի թուրմն օգտագործվում է դիարեայի դեպքում
պայքարում է աղիների բակտերիաների դեմ
պայքարում է ատամնափառի դեմ, հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի
մաշկը պաշտպանում է ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների ազդեցությունից: