Ուշադիր եղիր․ Եթե միսը եփելու ժամանակ փրփուր առաջանա, ապա այսպես պետք է անեք
Սովորաբար միսը սառը ջրով ենք եփում, իսկ երբ եփվում է անմիջապես սկսում ենք հեռացնել փրփուրը։
Սառը ջրում տաքացնելիս լուծված սպիտակուցներն ու հանքային աղերը անցնում են ջրի մեջ, իսկ երբ միսը դնում են եռացող ջրի մեջ, հիմնականում մնում են հենց մսի մեջ։
Ի դեպ, որպեսզի փրփուրը ձեզ չխանգարի, սոխի գլուխը գցեք ապուրի մեջ՝ փրփուրը կդադարի բարձրանալ։
Եվ ևս մի քանի հնարք ապուր պատրաստելիս.
Եթե պատահաբար արգանակին չափից ավելի աղ եք արել, դրա մեջ թաթախեք շղարշով փաթաթված մի բուռ բրինձ:
Պետք է հիշել, որ եթե միսը եփվի ուժեղ կրակի վրա, այն ավելի համեղ կլինի, քան արգանակը, իսկ եթե ցածր լինի, ապա արգանակն ավելի համեղ է ստացվում։
Մսի արգանակին հարկավոր է աղ ավելացնել մսի պատրաստությունից կես ժամ առաջ, ձուկը՝ եփման սկզբում, իսկ սունկը՝ պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ։
Եթե արգանակի փրփուրը իջել է հատակը, ապա պետք է վրան մի բաժակ սառը ջուր ավելացնել, իսկ փրփուրի բարձրանալուց հետո հեռացնել այն։
Հիշեք, որ սառը ջուրը վատացնում է արգանակի համը, իսկ եռացողը՝ ոչ։Արգանակը սոխի կեղեւի թուրմով գունավորելը նույնպես բարձրացնում է դրա սննդային արժեքը։
Մսի արգանակի համը կլավանա, եթե եփման վերջում դրան ավելացնեն մանրացված սխտոր։
Ապուրը եփելուց հետո պետք է դրանից հանել դափնու տերեւը։
Եթե ապուրին շագանակագույն ալյուր ավելացնեք, ապա այն ավելի թանձր կլինի, և վիտամին C-ն չի վերանա։
Ապուր Պելմեն. Այնքան համեղ է, որ կրկնակի են ուտում իմ հարազատները
Բաղադրությունը․
տավարի միս - 600 գր.
կարտոֆիլ - 500 գր.
սոխ - 1 գլուխ
գազար - 1 հատ
բուլղարական պղպեղ - 1 հատ
դափնու տերեւ - 2 հատ
բուսական յուղ,
ձու - 1 հատ
կաթ - 50 մլ.
ալյուր - 5 ճ.գ. լ.
պղպեղի հատիկներ
աղ
Տավարի միսը կտրատեք խորանարդի և եռացրեք մինչև փափկի՝ դափնու տերևով և պղպեղով:
Մսին ավելացնել խորանարդի կտրատած կարտոֆիլը և մանր կտրատած բուլղարական պղպեղը։
Աղ՝ ըստ ճաշակի և եփել ևս 10 րոպե ։
Կտրատած սոխն ու քերած գազարն ավելացնում ենք բուսայուղի մեջ։
Մենք տապակը ուղարկում ենք ապուրի մեջ:
Ձուն պատառաքաղով հարել և լցնել կաթի մեջ։ Ավելացնել ալյուրն ու աղը, խառնել։
Խմորը վերցրեք թեյի գդալով և թաթախեք ապուրի մեջ։ Եփել ևս 5-7 րոպե։
Մատուցել խոտաբույսեր շաղ տալով։
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։