Ուռուցքաբանը անվանեց թոքերի քաղցկեղի առաջին ախտանիշները

Դիտումներ 614

Ուռուցքաբանը անվանեց թոքերի քաղցկեղի առաջին ախտանիշները

Ուռուցքաբան Ալեքսանդր Սերյակովի խոսքով, կան բազմաթիվ նշաններ, որոնք ցույց են տալիս թոքերի քաղցկեղի վաղ փուլերը։ 

Քաղցկեղի I փուլի ամենատարածված ախտանիշներն են՝ ուժեղ հազը, կրծքավանդակի ցավը, շնչառության կանոնավոր դժվարությունը: Հիվանդության զարգացմանը զուգընթաց հիվանդը կարող է զգալ խորխի մեջ արյան կուտակում, անբացատրելի քաշի կորուստ, հանկարծակի հոգնածություն, անեմիա և թուլություն:

Հիվանդությունը հայտնաբերելու համար օգտագործվում են ռենտգենյան ճառագայթներ, համակարգչային տոմոգրաֆիա, բրոնխոսկոպիա բիոպսիայով, արյան անալիզներ:

Մասնագետն ընդգծում է, որ քաղցկեղը վաղ փուլում հայտնաբերելը շատ դժվար է. Այնուամենայնիվ, կրծքավանդակի ռենտգենը կարող է հայտնաբերել թոքերի զանգվածը: 



Ինչու չի կարելի սուրճ ​խմել պատրաստելուց անմիջապես հետո. ուռուցքաբանների պատասխանը

Սուրճը և թեյը տոնիկ և անուշաբույր ըմպելիքներ են, որոնք շատերն են վայելում:

Բայց միևնույն ժամանակ ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես ճիշտ խմել դրանք՝ առողջությանը վնաս չպատճառելու համար։

 

 

Եթե ​​ըմպելիքը պատրաստվում է ջրի հիման վրա 90 աստիճանով, ապա դա կառաջացնի կերակրափողի լորձաթաղանթի այրվածքներ, մի քանի անգամ կավելացնի ուռուցքաբանության զարգացման ռիսկը։

Մեծ Բրիտանիայից բժիշկները նույնիսկ մի շարք հետազոտություններ են անցկացրել՝ ապացուցելու տաք ըմպելիքների վտանգավորությունը:



Նրանք պարզել են, որ այն մարդիկ, ովքեր շատ տաք սուրճ են խմում, ավելի հավանական է, որ հիվանդանան կերակրափողի քաղցկեղով:

Ըստ բժիշկների՝ հավանականությունը մեծացել է 5,5 անգամ։

 

 

Բժիշկներին խնդրում են տաքացնող ըմպելիքներ օգտագործել միայն եփելուց առնվազն հինգ րոպե հետո, երբ ջերմաստիճանը մոտ 60 աստիճան և ցածր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը