Ուրիկաթթվի բարձր մակարդակ. պարզ խորհուրդներ արագ վերացնելու համար:
Ամենաարդյունավետը միզաթթվի մակարդակն իջեցնելու համար:
Արյան մեջ միզաթթվի մակարդակի բարձրացումը պայմանավորված է լյարդում դրա արտադրության ավելացմամբ: Եվ նաև մեծ քանակությամբ պուրիններով հարուստ մթերքների օգտագործումը կամ երիկամների հետ կապված խնդիրների պատճառով:
Միզաթթվի գործառույթներն օրգանիզմում. օրգանիզմի պաշտպանիչ ռեակցիա, դիմադրողականություն մակաբույծների նկատմամբ, մասնակցում է ալերգենների ռեակցիային, պաշտպանություն նյարդաբանական և աուտոիմուն հիվանդություններից։
Միզաթթվի բարձրացման պատճառներն են՝ ավելորդ քաշ և գիրություն, ալկոհոլ օգտագործելը, ինչպիսիք են գարեջուրն ու գինին, սխալ սննդակարգը՝ շատ կարմիր մսով և երշիկեղենով, երիկամների հիվանդություն: Եվ նաև որոշ դեղամիջոցներ առաջացնում են միզաթթվի ավելցուկ արտադրություն, հատկապես ասպիրին, միզամուղներ, քիմիաթերապիա և այլն:
Հիվանդություններ, որոնց զարգացումը առաջացնում է միզաթթվի մակարդակի բարձրացում.
Պոդագրա (պոդագրային արթրիտ):
Երիկամների հիվանդություն՝ երիկամներում քարեր կամ ավազ։
Մետաբոլիկ համախտանիշ
Ինսուլինի դիմադրություն, ինչպես նաև 2-րդ տիպի շաքարախտ:
Ոչ ալկոհոլային ծագման լյարդի ճարպային հիվանդություն.
Կերեք ավելի շատ մրգեր, բանջարեղեն և ամբողջական ձավարեղեն, որոնք կարող են մատակարարել բարդ ածխաջրեր: Պետք է նաև կրճատել կարմիր մսից, յուղոտ հավից և յուղոտ կաթնամթերքից ստացված հագեցած ճարպերը:
Առաջարկվում է անյուղ միս, անյուղ թռչնամիս, ձու և պանիր՝ ցածր յուղայնությամբ:
Չափավոր քանակությամբ պուրիններով մթերքներ, որոնք կարելի է օգտագործել ամեն օր՝ սպանախ, ինչպես նաև մաղադանոս, սամիթ, նեխուր, անանուխ, ռեհան։ թեփ, ինչպես նաև կտավատի, քնջութի և չիայի սերմեր։
Կալիումը օգնում է կանխել միզաթթվի բյուրեղների առաջացումը և նպաստում է երիկամների արագ մաքրմանը: Ձեր ամենօրյա սննդակարգին ավելացրեք բանան, ավոկադո, կանաչ տերևավոր բանջարեղեն (սպանախ, chard), չամիչ, ինչպես նաև ձմերուկ, ելակ և ծիրան։
Խնձորը, անկախ նրանից, թե որ տեսականի է, հիանալի է միզաթթվի մակարդակը նորմալացնելու համար: Հատկապես խորհուրդ է տրվում հյութ ընդունել՝ 3 խնձոր մաքրել և կտրատել և ավելացնել մեկ լիտր ջուր։ Մանրացրեք բլենդերի մեջ, որպեսզի ստացվի հիանալի և շատ բուժիչ հյութ։ Խմեք այն կերակուրների միջև։ Բայց առանց շաքարի!
Ձիթապտղի յուղը պարունակում է միանհագեցած ճարպեր: Այն նաև հարուստ է վիտամին E-ով և հակաօքսիդանտներով և ունի հակաբորբոքային հատկություններ: Ընտրեք լրացուցիչ կույս ձիթապտղի յուղ: Ամեն օր օգտագործեք 1-3 ճաշի գդալ ձեթ՝ ավելացնելով այն ձեր ճաշերին։
Վերցրեք եգիպտացորենի մետաքսը (1 թեյի գդալ), ավելացրեք փոքր քանակությամբ ջրի մեջ (500 մլ) և եփեք գրեթե 10 րոպե։ Այնուհետեւ զանգվածը քամել եւ խմել օրական երեք անգամ 50-70 մլ-ով։