Ունեմ շաքար, բարձր ճնշում․ Եվ միայն այս բանջարեղենն է օգնում ինձ, ամեն առավոտ ուտում եմ ու շատ լավ եմ զգում
Դիաբետ ունեցողների 80% բնակվում են ցածր և միջին եկամուտ ունեցող երկրներում: Հիվանդության իրական տարածվածությունը շատ ավելի բարձր է, քանզի դեպքերից շատերը մնում են չախտորոշված:
Դիաբետի բարդությունների պատճառով յուրաքանչյուր տարի աշխարհում կատարվում է ստորին վերջույթների ավելի քան 1 միլիոն ամպուտացիա, ավելի քան 300 հազար մարդ կուրանում է, գրեթե 500 հազարի մոտ առաջանում են երիկամային բարդություններ:
Հիպոտոնիայի կամ ինչպես ասում են բարձր ճնշման ժամանակ օրգանները չեն ստանում բավարար թթվածին և առաջ է գալիս թթվածնային քաղցի վիճակ` հիպօքսիա:
Ի՞նչ անել դիաբետի և հիպերտոնիայի ժամանակ։
Անհրաժեշտ է.
լիարժեք հանգիստ,
օրը 2 ժամ լինել մաքուր օդում,
ֆիզիկական ակտիվություն,
սննդի մեջ ներառել վիտամիններով և հանքային նյութերով հարուստ մթերք,
քնել 10 ժամից ոչ պակաս:
Եվ միայն այս բանջարեղենն է օգնում ինձ, ամեն առավոտ ուտում եմ ու շատ լավ եմ զգում
Խոսքը ավոկադոյի մասին է։
Ամեն օր նախաճաշի հետ մի փոքր հում վիճակում ավոկդաո եմ ուտում և արդյունքը լավ է ինձ վրա անդրադառնում։ Սակայն խորհուրդ է տրվում ինքնաբուժությամբ չզբաղվել և խորհրդակցել բժկի հետ։
Ավոկադոն հարուստ է կալիումով՝ օրգանիզմի վրա նատրիումի ազդեցությունը չեզոքացնող այս կարևոր հանքանյութով։ Սրտի ամերիկյան ասոցիացիայի տվյալներով՝ կալիումի այս բնական աղբյուրը շատ օգտակար է արյան ճնշումը վերահսկողության ներքո պահելու համար։
Ավոկադոն սննդարար նյութերի լայն սպեկտր է պարունակում, այդ թվում՝ ավելի քան 20 տեսակի հանքանյութեր ու վիտամիններ։
- Վիտամին C – 33%
- Վիտամին E – 21%
- Վիտամին B6 – 26%
- Վիտամին K – 53%
- Պղինձ – 19%
- Ֆոլաթթու – 41%
- Կալիում – 28%
- Պանտոտենաթթու – 28%
-
Գազար, սալաթի տերևներ ու սպանախ պարունակող աղցանի մեջ կես ավոկադո ավելացնելն էականորեն բարելավում է այս բանջարեղենի տեսակների մեջ հակաօքսիդանտների մակարդակի յուրացումը։ Այլ կերպ ասած՝ դուք կլանում եք 8.3 անգամ շատ ալֆա-կարոտին, 13.6 անգամ շատ բետա-կարոտին և 4.3 անգամ շատ լյուտեին։
Այս բանջաչեղենը շատ օգտակար է արյան մեջ շաքարի մակարդակը նորմալ պահելու համար՝ նվազագույնի հասցնելով շաքարային դիաբետի զարգացման հավանականությունը։