Ունեմ շաքար, բարձր ճնշում․ Եվ միայն այս բանջարեղենն է օգնում ինձ, ամեն առավոտ ուտում եմ ու շատ լավ եմ զգում

Դիտումներ 1083

Ունեմ շաքար, բարձր ճնշում․ Եվ միայն այս բանջարեղենն է օգնում ինձ, ամեն առավոտ ուտում եմ ու շատ լավ եմ զգում

Դիաբետ ունեցողների 80% բնակվում են ցածր և միջին եկամուտ ունեցող երկրներում: Հիվանդության իրական տարածվածությունը շատ ավելի բարձր է, քանզի դեպքերից շատերը մնում են չախտորոշված:

 

Դիաբետի բարդությունների պատճառով յուրաքանչյուր տարի աշխարհում կատարվում է ստորին վերջույթների ավելի քան 1 միլիոն ամպուտացիա, ավելի քան 300 հազար մարդ կուրանում է, գրեթե 500 հազարի մոտ առաջանում են երիկամային բարդություններ:

 

 

Հիպոտոնիայի կամ ինչպես ասում են բարձր ճնշման  ժամանակ օրգանները չեն ստանում բավարար թթվածին և առաջ է գալիս թթվածնային քաղցի վիճակ` հիպօքսիա: 

 

 

Ի՞նչ անել դիաբետի և հիպերտոնիայի ժամանակ։

Անհրաժեշտ է.

  •  


լիարժեք հանգիստ,
օրը 2 ժամ լինել մաքուր օդում,
ֆիզիկական ակտիվություն,
սննդի մեջ ներառել վիտամիններով և հանքային նյութերով հարուստ մթերք,
քնել 10 ժամից ոչ պակաս:

 

Եվ միայն այս բանջարեղենն է օգնում ինձ, ամեն առավոտ ուտում եմ ու շատ լավ եմ զգում

Խոսքը ավոկադոյի մասին է։

 

 

Ամեն օր նախաճաշի հետ մի փոքր հում վիճակում ավոկդաո եմ ուտում և արդյունքը լավ է ինձ վրա անդրադառնում։ Սակայն խորհուրդ է տրվում ինքնաբուժությամբ չզբաղվել և խորհրդակցել բժկի հետ։ 

Ավոկադոն հարուստ է կալիումով՝ օրգանիզմի վրա նատրիումի ազդեցությունը չեզոքացնող այս կարևոր հանքանյութով։ Սրտի ամերիկյան ասոցիացիայի տվյալներով՝ կալիումի այս բնական աղբյուրը շատ օգտակար է արյան ճնշումը վերահսկողության ներքո պահելու համար։

 

 



Ավոկադոն սննդարար նյութերի լայն սպեկտր է պարունակում, այդ թվում՝ ավելի քան 20 տեսակի հանքանյութեր ու վիտամիններ։

  • Վիտամին C – 33%
  • Վիտամին E – 21%
  • Վիտամին B6 – 26%
  • Վիտամին K – 53%
  • Պղինձ – 19%
  • Ֆոլաթթու – 41%
  • Կալիում – 28%
  • Պանտոտենաթթու – 28%
  • Գազար, սալաթի տերևներ ու սպանախ պարունակող աղցանի մեջ կես ավոկադո ավելացնելն էականորեն բարելավում է այս բանջարեղենի տեսակների մեջ հակաօքսիդանտների մակարդակի յուրացումը։ Այլ կերպ ասած՝ դուք կլանում եք 8.3 անգամ շատ ալֆա-կարոտին, 13.6 անգամ շատ բետա-կարոտին և 4.3 անգամ շատ լյուտեին։

    Այս բանջաչեղենը շատ օգտակար է արյան մեջ շաքարի մակարդակը նորմալ պահելու համար՝ նվազագույնի հասցնելով շաքարային դիաբետի զարգացման հավանականությունը։



Ամենաընթերցվածը