Օստրի. Վրացական ուտեստի օրիգինալ բաղադրատոմս, որը մեզ տվել է վրացի խոհարարը

Դիտումներ 1395

Օստրի. Վրացական ուտեստի օրիգինալ բաղադրատոմս, որը մեզ տվել է վրացի խոհարարը

Բաղադրիչներ

  • 600 գր տավարի միս

  • 4 հատ սոխ

  • 4 հատ կծու պղպեղ

  • 5 հատ լոլիկ

  • 3 հատ թթու վարունգ

  • 3 ատամ սխտոր

  • 1 ճ/գ տոմատի մածուկ

  • 1 ճ /գ համեմ

  • 1 ճ/գ կծու կարմիր պղպեղ

  • 0,5 թ/գ խմելի սունելի

  • 2 հատ դափնու տերև

  • սև պղպեղի հատիկներ ՝ ըստ ճաշակի

  • 50 գր կարագ

  • ռեհան ՝ ըստ ճաշակի

  • 1 փունջ մաղադանոս

  • համեմ ըստ ճաշակի

 

 



Պատրաստման եղանակը

Միսը մանր կտրատել մինչև 3 սմ, դնել կաթսայի մեջ, լցնել ջուրը, բերել եռման աստիճանի, հավաքել փրփուրը։ Կեփենք մինչև ամբողջովին եփվեն դափնու տերևներով և սև պղպեղի հատիկներով։ Ժամանակը կախված է նրանից, թե ինչպիսի միս եք ընտրել։ Պատրաստում եմ միջինը 45 րոպե։ Հետո միսը հանում ենք, արգանակը քամում։ Արգանակը ավելի ուշ օգտակար կլինի:

Համեմունքները լավագույնս եփում են մեծ հաստ պատերով կաթսայի կամ թավայի մեջ: Տաքացվող տապակի / չուգունի մեջ հալեցնում ենք կարագը, տապակել եփած տավարի միսը մոտ 5 րոպե, մինչև թեթև կարմրի: Մսին ավելացնել մանր կտրատած սոխը (սոխի կեսը պահեք մատուցելու համար)։ Տապակել մոտ 5 րոպե, մինչև սոխը սկսի կարմրել:

Լոլիկի կեղևը հանել, կտրատել խորանարդի մեջ։ 1 կարմիր չիլի պղպեղ՝ սերմնազերծված և շերտավոր, թակած։ Սոխով մսին ​​ավելացնել լոլիկ, պղպեղ։ Խոհարարություն 10 րոպե

 

 

Տասը րոպեն բավական է, որպեսզի հասած խորանարդիկ կտրատած լոլիկը փափկի. ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մանր կտրատած վարունգը, տոմատի մածուկը (տեսեք, միգուցե պետք է ավելացնել ավելին, քան նշված է բաղադրատոմսում), համեմ, խմելի սունելի, կծու աղացած պղպեղ, խոշոր աղ: Մենք ամեն ինչ լավ խառնում ենք։ Միսը եռացնելուց հետո լցնել արգանակի մեջ։ Շատ արգանակ մի ավելացրեք: Եթե ​​դուք իսկապես «կծու» եք ուզում, ազատ զգալ ուղարկեք կծու պղպեղի մի քանի ամբողջական պատիճ:

Եռացնել արգանակի հետ մոտ 5-8 րոպե, իսկ հետո ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, մանուշակագույն ռեհանը (ինչը շատ տեղին է այստեղ), լավ խառնել և անջատել։ Մատուցելուց առաջ թողեք կանգնի 15-20 րոպե։

Սպիտակ սոխը մանր կտրատել կես օղակների մեջ, կիլանտրո: «Օստրին (վրացական օստրի) մատուցում են տաք վիճակում, պարտադիր ցողված սպիտակ սոխով, կիտրոնով կանաչիով: Չմոռանաք ուտել կծու պղպեղը ափսեի մեջ: Կերեք նուրբ միս, թաթախեք թարմ սպիտակ հացը: համեղ սոուսի մեջ Միայն հիշեք, որ... սրել! Բարի ախորժակ:



Ամենաընթերցվածը