Օստրի. Վրացական ուտեստի օրիգինալ բաղադրատոմս, որը մեզ տվել է վրացի խոհարարը
Բաղադրիչներ
-
600 գր տավարի միս
-
4 հատ սոխ
-
4 հատ կծու պղպեղ
-
5 հատ լոլիկ
-
3 հատ թթու վարունգ
-
3 ատամ սխտոր
-
1 ճ/գ տոմատի մածուկ
-
1 ճ /գ համեմ
-
1 ճ/գ կծու կարմիր պղպեղ
-
0,5 թ/գ խմելի սունելի
-
2 հատ դափնու տերև
-
սև պղպեղի հատիկներ ՝ ըստ ճաշակի
-
50 գր կարագ
-
ռեհան ՝ ըստ ճաշակի
-
1 փունջ մաղադանոս
-
համեմ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Միսը մանր կտրատել մինչև 3 սմ, դնել կաթսայի մեջ, լցնել ջուրը, բերել եռման աստիճանի, հավաքել փրփուրը։ Կեփենք մինչև ամբողջովին եփվեն դափնու տերևներով և սև պղպեղի հատիկներով։ Ժամանակը կախված է նրանից, թե ինչպիսի միս եք ընտրել։ Պատրաստում եմ միջինը 45 րոպե։ Հետո միսը հանում ենք, արգանակը քամում։ Արգանակը ավելի ուշ օգտակար կլինի:
Համեմունքները լավագույնս եփում են մեծ հաստ պատերով կաթսայի կամ թավայի մեջ: Տաքացվող տապակի / չուգունի մեջ հալեցնում ենք կարագը, տապակել եփած տավարի միսը մոտ 5 րոպե, մինչև թեթև կարմրի: Մսին ավելացնել մանր կտրատած սոխը (սոխի կեսը պահեք մատուցելու համար)։ Տապակել մոտ 5 րոպե, մինչև սոխը սկսի կարմրել:
Լոլիկի կեղևը հանել, կտրատել խորանարդի մեջ։ 1 կարմիր չիլի պղպեղ՝ սերմնազերծված և շերտավոր, թակած։ Սոխով մսին ավելացնել լոլիկ, պղպեղ։ Խոհարարություն 10 րոպե
Տասը րոպեն բավական է, որպեսզի հասած խորանարդիկ կտրատած լոլիկը փափկի. ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մանր կտրատած վարունգը, տոմատի մածուկը (տեսեք, միգուցե պետք է ավելացնել ավելին, քան նշված է բաղադրատոմսում), համեմ, խմելի սունելի, կծու աղացած պղպեղ, խոշոր աղ: Մենք ամեն ինչ լավ խառնում ենք։ Միսը եռացնելուց հետո լցնել արգանակի մեջ։ Շատ արգանակ մի ավելացրեք: Եթե դուք իսկապես «կծու» եք ուզում, ազատ զգալ ուղարկեք կծու պղպեղի մի քանի ամբողջական պատիճ:
Եռացնել արգանակի հետ մոտ 5-8 րոպե, իսկ հետո ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, մանուշակագույն ռեհանը (ինչը շատ տեղին է այստեղ), լավ խառնել և անջատել։ Մատուցելուց առաջ թողեք կանգնի 15-20 րոպե։
Սպիտակ սոխը մանր կտրատել կես օղակների մեջ, կիլանտրո: «Օստրին (վրացական օստրի) մատուցում են տաք վիճակում, պարտադիր ցողված սպիտակ սոխով, կիտրոնով կանաչիով: Չմոռանաք ուտել կծու պղպեղը ափսեի մեջ: Կերեք նուրբ միս, թաթախեք թարմ սպիտակ հացը: համեղ սոուսի մեջ Միայն հիշեք, որ... սրել! Բարի ախորժակ: