Որո՞նք են կտավատի սերմերի օգուտները և ովքեր չպետք է ուտեն դրանք. բժիշկներն այս մասին չեն ասի ոչ ոքի

Դիտումներ 672

Որո՞նք են կտավատի սերմերի օգուտները և ովքեր չպետք է ուտեն դրանք. բժիշկներն այս մասին չեն ասի ոչ ոքի

Կտավատի սերմերը վաղուց եղել են առողջ սննդակարգի հոմանիշ:
Նրանք օգնում են մարսողական տրակտին, մաքրում են օրգանիզմը և հագեցնում այն սննդարար նյութերով։

 


Մթերքի մեջ պարունակվող մանրաթելը ստամոքսում խոզանակի դեր է կատարում: Այն չի մարսվում, և, հետևաբար, կարող է բառացիորեն մաքրել մարմնի պատերը ավելորդ սննդից: 
 



Դրա շնորհիվ սնունդն ավելի հեշտ է մարսվում ու յուրացվում։
Կտավատի սերմերը խթանում են ուղեղը։ Դրանք պարունակում են օմեգա-3՝ միկրոտարր, որը նպաստում է նյարդային ազդակների ավելի լավ անցկացմանը և օրգան արյունամատակարարմանը: Սա նվազեցնում է Ալցհեյմերի հիվանդության ձեռքբերման հավանականությունը։
Բոլոր մթերքները, որոնք պարունակում են ճարպաթթուներ, հանդիսանում են սրտանոթային հիվանդությունների և վաղ ծերացման կանխարգելում, այդ թվում՝ արտաքին։

 


Այս մթերքի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է շաքարախտի զարգացման ռիսկը: Դա անում է ինսուլինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման և արյան մեջ գլյուկոզայի նորմալ քանակի պահպանմամբ:
Կտավատի սերմերն ավելացվում են աղցանների, հացահատիկի, մսային ուտեստների մեջ։ Նրանցով նաև ձեթ են պատրաստում։

 



Բայց ոչ բոլորն են օգուտ քաղելու դրանք ուտելուց։
Մարդիկ, ովքեր ունեն միզաքարային հիվանդությունների պատմություն, չպետք է կտավատի սերմեր ուտեն:

 


Հակացուցումների ցանկում են նաև պոլիկիստոզը, էնդոմետրիոզը և հղիությունը։ 


 



Ամենաընթերցվածը