Բանջարեղեն, որը դեղ է քաղցկեղի դեմ և դարման սրտանոթային համակարգի համար

Դիտումներ 828

Բանջարեղեն, որը դեղ է քաղցկեղի դեմ և դարման սրտանոթային համակարգի համար

Ակնհայտ է, որ բոլոր բանջարեղեններն ինքնին օգտակար են՝ որոշները՝ ավելի, որոշները՝ մի քիչ պակաս։

Բայց շատերին գրավում է կարմիրը, և դա միայն ենթագիտակցական զգացողությամբ չէ, որ նրանք հաստատ հասունացել են։

 


Այս գույնը բնորոշ է այգու մթերքներին, որը պարունակում է շատ ուժեղ հակաօքսիդանտներ։ Այս օգտակար հետքի տարրերն անհրաժեշտ են ազատ ռադիկալները վերացնելու համար, ինչը նշանակում է, որ դրանք լրացուցիչ պաշտպանություն են ապահովում քաղցկեղից:
 



Ամենից շատ այս ֆունկցիան կատարում են սմբուկը, կարմիր սոխը և կարմիր կաղամբը։
Բացի այդ, կարմիր գույնի բանջարեղենը պարունակում է լիկոպին։ Այն նաև քաղցկեղային ուռուցքների կանխարգելման միջոց է, ինչպես նաև օգնում է խուսափել սրտանոթային համակարգի և աչքերի հիվանդություններից։

 


Միևնույն ժամանակ, ազդեցությունը ուժեղացնելու համար լիկոպինով բանջարեղենը պետք է ենթարկվի ջերմային մշակման։ 
 



Առանձին-առանձին, արժե նշել լոլիկը: Այն ոչ միայն պարունակում է ավելի շատ լիկոպեն, քան մյուս բանջարեղենները, այլև կարողանում է նվազագույնի հասցնել մարդու ԴՆԹ-ի մուտացիայի ռիսկերը: 
Բազուկը նույնպես մեծ օգուտներ է բերում օրգանիզմին։ Այն դրական է ազդում մարսողական համակարգի վրա և օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը։ 
Բողկը պարունակում է կարոտին (ինչպես նաև գազարն, ի դեպ), որը նաև հակաօքսիդանտ է։


 



Ամենաընթերցվածը