Որո՞նք եք ամեն օր ուտում․ Այս բանջարեղենները անպայման պետք է ներառված լինեն ձեր ամենօրյա սննդակարգում
Լոլիկ
Հայտնի է, որ լիկոպենով հարուստ կարմիր մրգերն օգնում են կանխել քաղցկեղի առաջացումը։ Պտուղները պարունակում են բազմաթիվ վիտամիններ, որոնք նորմալ են պահում արյան ճնշումը, ինչպես նաև կտրուկ նվազեցնում են արյան մեջ ազատ ռադիկալների քանակը։
Բրոկկոլի
Այս բանջարեղենը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք զգալիորեն նվազեցնում են թոքերի, հաստ աղիքի և ուղիղ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Բրոկկոլին պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ վիտամին C, բետա-կարոտին և ֆոլաթթու, որը հիանալի կերպով ամրացնում է իմունիտետը գրիպի և սեզոնային մրսածության ժամանակ։ Գիտնականներն ապացուցել են, որ այս բանջարեղենն ամենաօգտակարն է կանանց առողջության համար։
Բրյուսելյան կաղամբ
Այն հատկապես անհրաժեշտ է հղիության ընթացքում կանանց համար, քանի որ այն պարունակում է B խմբի վիտամիններ և ֆոլաթթու, որոնք օգնում են խուսափել պտղի զարգացման արատներից, մասնավորապես՝ նյարդային համակարգի հետ կապված խնդիրներից։ Կաղամբը պարունակում է նաև Omega-3 ճարպաթթուներ, K և C վիտամիններ։
Գազար
Իզուր չէ, որ երեխաները սիրում են այս նարնջագույն բանջարեղենը, քանի որ այն բարելավում է տեսողության սրությունը և մազերի ու մաշկի վիճակը։ Գազարը հարուստ է A և C վիտամիններով՝ հոգ տանել սրտանոթային համակարգի առողջության մասին։
Ինչ չի կարելի ուտել հոդատապի ժամանակ. Այս բանջարեղենների մասին պետք է իմանալ
Շատերը տառապում են լուրջ հիվանդությամբ՝ հոդատապով։ Վիճակը բարելավելու համար կարևոր է դադարեցնել որոշակի բանջարեղենի օգտագործումը: Դիտարկենք դրանք ավելի մանրամասն:
Թրթնջուկ
Այն պարունակում է օքսալաթթու, որը հանգեցնում է չլուծվող աղերի առաջացմանը։
Սա վատացնում է հոդատապով հիվանդի ինքնազգացողությունը։
Կանաչ սոխ
Սոխը չափազանց օգտակար բանջարեղեն է, սակայն դրա սալիցիլատները վնասակար են հոդատապով հիվանդ մարդկանց համար։
Բողկ
Բողկը կարող է գրգռել մարդու աղիքները։ Մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում հոդատապով հիվանդը կարող է զգալ ուժեղ քոր ամբողջ մաշկի վրա, կոկորդում այրվող սենսացիա, թուլություն և ավելորդ քրտնարտադրություն:
Վարունգ
Դրանց օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել երիկամների աշխատանքի վրա՝ միզաթթվի կոնցենտրացիայի ավելացման պատճառով:
Սպանախ
Սպանախը պարունակում է օքսալաթթու, որը վնասակար է հոդատապով հիվանդների համար։
Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է հրաժարվել այս կանաչիի օգտագործումից։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչ բանջարեղեններ չեք կարող ուտել հոդատապի ժամանակ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։