Որքա՞ն ձիթապտղի յուղ է կարելի օգտագործել օրական՝ առողջ լինելու համար
Օրական չորս թեյի գդալ ձիթապտղի յուղը կարող է նվազեցնել սրտի կաթվածի վտանգը ընդամենը վեց շաբաթվա ընթացքում։
Ձիթապտղի յուղի կանոնավոր օգտագործումը կարող է բարելավել առողջությունը և նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը։ Այս արդյունքին հասնելու համար պետք է օրական չորս թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ օգտագործել։ Ճաշի ժամանակ կարելի է ձեթ ավելացնել աղցանին կամ հաց թաթախել դրա մեջ։
Գլազգոյի համալսարանի բժշկական դպրոցի դոկտոր Էմիլի Կոմբեթը պարզել է, որ, անկախ յուղի ֆենոլային պարունակությունից, այն դրականորեն է ազդում առողջության վրա՝ նվազեցնելով այնպիսի հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, ինչպիսին է CHD (սրտի կորոնար հիվանդությունը):
Ձիթապտղի յուղը պարունակում է օմեգա-6, պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, որոնք կանխում են բորբոքումները քրոնիկական հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են սրտանոթային խանգարումները և արթրիտի տարբեր ձևերը։
Նույն միջոցն օգնում է հավասարակշռել արյան ճնշումը և բարելավում է առողջ ճարպերի մասնաբաժինը արյան մեջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։