Որքա՞ն ժամանակ կարող եք իրականում պահել սնունդը սառնարանում
Միս - տավարի, խոզի, հորթի և գառան - ոչ ավելի, քան վեց ամիս -18-ից -20 ջերմաստիճանում: Անյուղ ձուկ՝ մինչև ութ ամիս, իսկ յուղոտ ձուկը՝ մինչև չորս ամիս:
Եթե սննդամթերքը սպասվածից երկար պահեք, այն ավելի քիչ վիտամիններ կպարունակի, համն ու տեսքը կվատթարանան։ Ապահովելու համար, որ պահպանման բոլոր ամիսներն իզուր չեն, նախ սառեցված մթերքը մեկ օրով տեղափոխեք սառնարան։ Այսպիսով դուք կստանաք ավելի շատ վիտամիններ, իսկ ձկան ու մսի դանդաղ սառեցումը առավելագույնս կպահպանի դրանց որակը։
Ինչպես և ինչով կարող եք լվանալ սառնարանը
Չնայած այն հանգամանքին, որ շատ սառնարաններ հագեցած են հալեցման համակարգով, դրանք դեռ պետք է մաքրվեն: Բայց ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես և ինչ մաքրել սառնարանը, որպեսզի այն տհաճ հոտ չունենա կամ այլ խնդիրներ չառաջանա։
Սառնարանը լավ մաքրելու համար մեզ անհրաժեշտ է՝
* փափուկ սպունգ
* սրբիչ
* սոդա
* ջուր
Այս հավաքածուով մենք սկսում ենք մաքրել սառնարանը։
1. Նախքան սառնարանը մաքրելը, դրանից հանեք ողջ մթերքը և հալեցրեք այն։
2. Անջատեք սառնարանը և այնտեղից հանեք բոլոր շարժական մասերը (տարաներ, գզրոցներ և այլն)
3. Մեկ լիտր տաք ջրին ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ սոդա։
4. Լվացեք սառնարանի բոլոր մասերը, որոնք հեռացրել եք: Այնուհետև լվանալ սովորական ջրով և դնել չորացման:
5. Սառնարանը ներսից, ապա դրսից լվացեք սոդայի լուծույթով։
6. Սրբեք այն փափուկ սրբիչով և թողեք, որ չորանա:
7. Որոշ ժամանակ մի միացրե՛ք, բաց պահե՛ք մոտ 30 րոպե
8. Դրանից հետո մտցրեք տեղադրեք դարակները և միացրեք վարդակից:
9. Որպեսզի այն հաճելի բույր ունենա, կարող եք սառնարանը լվանալուց հետո դրա մեջ լցնել սուրճի հատիկներ։