Օրգանիզմը մաքրելու 9 միջոց կիտրոնի օգնությամբ
Մեր օրգանիզմը ամեն օր շփվում է բազմաթիվ տոքսինների հետ՝ սննդի մեջ հայտնաբերված քիմիական նյութեր, աղտոտված օդ, որը մենք շնչում ենք և այլ առօրյա բաներ: Իհարկե, շրջակա միջավայրը փոխելը բավականին դժվար է, բայց միանգամայն հնարավոր է օրգանիզմից հեռացնել վնասակար նյութերը։ Ավելին, դա ամենևին էլ դժվար չէ, քանի որ կիտրոն կարելի է գտնել գրեթե յուրաքանչյուր տանը։
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում թունավոր նյութերից և տոքսիններից ազատվելու 9 միջոց՝ ամենահայտնի ցիտրուսների օգնությամբ։
1. Օրը սկսեք սմուզիով: Նախաճաշը օրվա ամենակարևոր կերակուրն է: Սնունդը, որով սկսում եք ձեր առավոտը, որոշում է ձեր նյութափոխանակության մակարդակը ողջ օրվա ընթացքում, ինչը նշանակում է, որ այն կարգավորում է ձեր մարսողական համակարգը : Առավոտը սմուզիով սկսելով՝ դուք ապահովում եք ձեր օրգանիզմը լիարժեք աշխատանքով։ Եթե ցանկանում եք արագացնել նյութափոխանակության գործընթացը և հեռացնել տոքսիններն ու թունավոր նյութերը մարմնից, ապա ձեր սմուզիին ավելացրեք մի քիչ կիտրոնի հյութ կամ կիտրոնի կեղև:
2. Ուտեստներին ավելացրեք համ Գ:րեթե բոլոր ուտեստներն ավելի համեղ են դառնում կիտրոնի հյութի հավելումով։ Հաջորդ անգամ, ճաշատեսակը աղով համեմելու փոխարեն, ավելի լավ է մի կտոր կիտրոնի հյութ քամել։
3. Տոնիկ պատրաստեք, եթե ձեր մարմնին արագ դետոքսի կարիք ունի, պատրաստեք այս տոնիկը.
խառնեք 1 կիտրոնի հյութ, ½ թեյի գդալ մեղր, մի պտղունց պղպեղ, 1 ճաշի գդալ խնձորի քացախ և մի քիչ սառը ֆիլտրացված ջուր: Այս տոնիկը պետք է խմել առավոտյան՝ արթնանալուց հետո։
4. Ինքներդ պատրաստեք աղցանի սոուս՝ մայոնեզ կամ աղցանի այլ սոուս գնելու փոխարեն: Խառնեք կիտրոնի հյութը, մի քիչ մեղր և ձիթապտղի յուղ: Համեմեք ըստ ճաշակի, և դուք կարող եք ապահով օգտագործել այս խառնուրդը որպես համեղ և առողջարար սոուս:
5. Կիտրոնի մածուկ պատրաստեք: Եթե ձեր մաշկը տառապում է տոքսինների ավելցուկից, ապա պատրաստեք պարզ մածուկ ընդամենը երկու բաղադրիչներից: Կիտրոնի հյութն ու քրքումը խառնեք մինչև ստանաք թանձր և հարթ զանգված և ամեն առավոտ մի քիչ կերեք դատարկ ստամոքսին:
6. Կիտրոնով ջուր խմեք: 1բաժակ տաք կիտրոնով ջուրը հիանալի է մարսողության և դետոքսիկացիայի համար: Եթե ըմպելիքի համը ձեզ դուր չի գալիս, ավելացրեք վարունգի մեկ - երկու շերտ։
7. Միավորել կիտրոնն ու կոճապղպեղը: Կիտրոնի և կոճապղպեղի համադրությունը հնարավորինս արդյունավետ է դարձնում դետոքսիկացումը։ Այս մթերքներով ըմպելիքները հատկապես օգտակար է խմել ցուրտ սեզոնին և գրիպի համաճարակի ժամանակ։
8. Խմեք կիտրոնով թեյ: Եթե սիրում եք կանաչ կամ բուսական թեյ, ապա դրան ավելացրեք մի կտոր կիտրոն, որը կհագեցնի օրգանիզմը վիտամին C-ով և կօգնի ամրապնդել իմունային համակարգը։
9. Թարմ հյութին ավելացրեք մի քիչ կիտրոնի հյութ: Եթե ցանկանում եք ըմպել թարմ հյութ, մի մոռացեք դրանց վրա ավելացնել կիտրոնի հյութ: Այս ըմպելիքը կհագեցնի ձեր օրգանիզմը օգտակար վիտամիններով և հանքանյութերով։
Ինչո՞ւ կիտրն: Շատ մրգեր և բանջարեղեններ կարող են արագացնել դետոքսիկացիայի գործընթացը, սակայն կիտրոնը համարում են որպես ամենաարդյունավետ դետոքսիկացնող միջոց: Այս ցիտրուսը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, մանրաթելեր և հանքանյութեր, որոնք օգնում են դետոքսիկացնել բջջային մակարդակում և պահպանել մարմինը լավ վիճակում: Եթե տոքսինների բարձր պարունակությունը ձեզ հոգնեցնում է, թուլացնում, դարձնում քնկոտ, օգտագործեք կիտրոն: Այն օգնում է ոչ միայն մաքրել օրգանիզմը, այլ նաև լինել ավելի առողջ։