Օրական մեկ գդալ ձիթապտղի յուղը 28%-ով նվազեցնում է մահանալու վտանգը
Ձիթապտղի յուղի օրական չափաբաժինը կարող է նվազեցնել մահացու դեմենցիայի վտանգը:
Անկախ նրանից, թե դուք այն ավելացնում եք աղցանների սոուսում կամ օգտագործում եք այն ձեր բոլոր ուտեստների մեջ, ձիթապտղի յուղն ձեզ տալիս է ավելին, քան պարզապես իր յուրահատուկ համը:
Նախկինում ուսումնասիրությունները կապում էին Միջերկրական ծովի հիմնական բաղադրիչը սրտի հիվանդությունների ավելի ցածր ռիսկի հետ:
«Ձեր ամենօրյա սննդակարգում կես ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ ավելացնելը կարող է 28 տոկոսով նվազեցնել թուլամտությունից մահանալու ռիսկը», - ասում է նյարդաբան Ալեքսանդրա Ալյոխինան։
Աշխարհի շատ մասերում տկարամտության աճի պայմաններում ուսումնասիրությունը հույս է ներշնչում, որ առողջ ապրելակերպի գործոնները կարող են արդյունավետ զենք լինել ուղեղի կործանարար պայմանների դեմ:
Ձիթապտղի յուղը, որը բնական է, ճարպերի փոխարեն, ինչպիսիք են մարգարինը և մայոնեզը, անվտանգ ընտրություն է և կարող է նվազեցնել մահացու դեմենցիայի վտանգը։
Այս հետազոտությունն առաջինն էր, որն ուսումնասիրեց սննդակարգի և դեմենցիայի հետ կապված մահվան միջև կապը:
Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ նրանք, ովքեր օրական կես ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ են օգտագործում, 28%-ով ցածր է եղել դեմենցիայից մահանալու ռիսկը։
Ավելին, միայն մեկ թեյի գդալ մարգարինն ու մայոնեզը համարժեք ձիթապտղի յուղով փոխարինելը նույնպես կապված է խելագարության պատճառով մահանալու ավելի ցածր ռիսկի հետ:
Սրտաբանները ձիթապտղի յուղն անվանում են «կատարյալ սնունդ»
Ձիթապտղի յուղի հակաօքսիդանտ միացությունները կարող են անցնել արյունաուղեղային պատնեշը՝ պոտենցիալ անմիջական ազդեցություն ունենալով ուղեղի վրա:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։