Օրական քանի՞ մանդարին կարելի է ուտել. Սա ինձ համար բացահայտում էր

Դիտումներ 546

Օրական քանի՞ մանդարին կարելի է ուտել. Սա ինձ համար բացահայտում էր

 

Մանդարինը համարվում է սննդանյութերով հարուստ մրգերից մեկը։

Այն պարունակում է C, B1 և B2 վիտամիններ, բետա-կարոտին, մանրաթել և հակաօքսիդանտներ: Բայց նույնիսկ ամենաառողջ մթերքը կարող է վնասակար լինել, եթե չափից ավելի ուտել:

Եթե ​​չափից շատ եք ուտում, այս միրգը կարող է ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել, իսկ մանդարինները բարձրացնում են ստամոքսահյութի թթվայնությունը։

Մեծահասակների համար նորմը օրական 5-6 հատ մանդարինն է։ Ցանկալի է դրանք բաշխել ողջ օրվա ընթացքում և ուտել չափաբաժիններով, այլ ոչ թե մեկ անգամ։
 

 



Միայն իմանաք ինչ օգտակար և բուժիչ հատկություններ կա մանդարինի կեղևում

Յուրահատուկ միրգն առանձնանում է ոչ միայն իր հյութալի, ախորժելի միջուկով, որը նույնիսկ ավելի քաղցր է, քան նարինջը։Ես երկար ժամանակ զարմացած էի, երբ իմացա կեղևի բուժիչ հատկությունների մասին, որոնք սովորաբար դեն են նետում։

 

Դիսբակտերիոզի և մարսողական այլ խնդիրների դեպքում

 

 

Չորացրեք մանդարինի կեղևը։ Մանրացրեք սուրճի սրճաղացով: Կստացվի այնպիսի փափուկ նարնջագույն փոշի։ Ավելացնել այն 1 ճ.գդ. յուրաքանչյուր ճաշատեսակին՝ որպես առողջ համեմունք: Այս գործիքը կօգնի մետեորիզմի և ստամոքսի ու աղիների աշխատանքի խնդիրների դեպքում։ Փորձեք սուրճ եփել այս փոշու միջոցով, այն խելահեղ բուրավետ է ստացվում:

 

Բրոնխիտ
2 ճ.գ. չոր կեղեւ լցնել 1,5 ճ.գ. եռացող ջուր. Ըմպելիքը 5 րոպե պահել թույլ կրակի վրա, հանել և թողնել 1 ժամ եփվի։
Այս մանդարինի դեղամիջոցն ընդունեք 0,5 ճ.գ. Օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։ Հիվանդությունն աննկատ կանցնի։



Չոր հազով
2 ճ.գ. չոր մանր կտրատած կեղևը լցնել 1 ճ.գ. օղի և մեկ շաբաթ թողնել մութ տեղում։ Քամեք բուժիչ թուրմը։
Վերցրեք 20 կաթիլ թուրմը՝ լուծելով ջրի մեջ, օրը 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Կեղևի եթերային յուղերը հրաշքներ են գործում: Հազը կդադարի, խորխը անմիջապես կսկսի հեռանալ։

Մրսածության դեպքում

Մի բուռ մանրացված մանդարինի կեղևի վրա լցնել եռացրած ջուր, դնել նեղ բացվածքով տարայի մեջ և 10 րոպե շնչել գոլորշին։ Այս պրոցեդուրայից հետո մոտ մեկ ժամ դուրս մի՛ եկեք ցուրտ տեղ: 

Ոտքերի սնկային վարակի դեպքում
Բավական է պարզապես օրական 2 անգամ մանդարինի կեղևով քսել եղունգները և մատների միջև ընկած հատվածը, և վարակը կվերանա:

 

 

Ծանրաբեռնվածության և անքնության դեպքում

Մանդարինի թարմ կեղևը մանր կտրատեք, դրեք կողքի՝ տոպրակի մեջ և 15 րոպե շնչեք հոտը։ Այս մեթոդը արդյունավետ է նույնիսկ գլխացավի դեպքում։ Ցիտրուսների և եթերայուղերի հոտը կօգնի հաղթահարել հոգնածությունը, կթուլացնի նյարդային սթրեսը, կհանգստացնի և կնպաստի արագ քնին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը