Օջախուրի։ Օրիգինալ բաղադրատոմս Վրացի խոհարարի կողմից

Դիտումներ 1322

Օջախուրի։ Օրիգինալ բաղադրատոմս Վրացի խոհարարի կողմից

Օջախուրին միս և կարտոֆիլ է, հասարակ վրացական ուտեստ ամբողջ ընտանիքի համար («օջախուրի» վրացերեն նշանակում է «ընտանիք»): Օջահուրիի հիմնական բաղադրիչներից յուրաքանչյուրը՝ միսը և կարտոֆիլը, տապակվում են առանձին, այնուհետև մթերքները միացնում են իրար, և ուտեստը հասցվում է պատրաստի։

 

 

Բաղադրիչներ

Խոզի միս (պարանոցի մաս) – 220 գ
Կարտոֆիլ - 3 հատ:
Լոլիկ (մեծ) - 1 հատ:
Սոխ - 1 հատ.
Սխտոր - 2-3 պճեղ
Բուսական յուղ - 90 գ
Աղ - ըստ ճաշակի
Համեմունքներ (hops-suneli կամ այլ) - համտեսել
Թարմ կանաչի (սամիթ, ռեհան, կիլանտրո) - ըստ ճաշակի


Օջախուրիի քայլ առ քայլ լուսանկարչական բաղադրատոմս

Մենք պատրաստում ենք ապրանքներ.

Ինչպես պատրաստել օջահուրի.

Միսը մանր կտրատել։
Թավայի մեջ լցնել բուսական յուղ (նշված քանակի մոտ կեսը), տաքացնել։ Լցնել թակած խոզի միսը տաք յուղի մեջ:

Տապակել միսը մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Մաքրել սոխը և կտրատել բարակ կես օղակների մեջ: Տեղափոխել թավայի մեջ խոզի միսը։ Խառնում ենք։ Սոխը պետք է տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը։

Կարտոֆիլը մաքրում ենք և կտրատում։ Մսին զուգահեռ մեկ այլ թավայի մեջ տապակել կարտոֆիլը մնացած բուսայուղի մեջ։ Համեմեք մի քիչ աղով և համեմունքներով։

 

 

Տապակած կարտոֆիլը ավելացնել խոզի և սոխով տապակի մեջ։

Կեղևավորված սխտորի մեխակները կտրատել բարակ շերտերով։ Մենք սխտոր ենք ուղարկում կարտոֆիլով միս:

Ավելացնել աղ և համեմունքներ (գայլուկ-սունելի) ըստ ճաշակի։ Կարող եք նաև ավելացնել մի քանի մանր կտրատած կանաչի (ես սամիթ ունեմ, բայց ավելի լավ է վրացական ուտեստի համար օգտագործել կիլանտրոն):

Լոլիկը կտրատել, դնել կարտոֆիլով և միսով տապակի մեջ։ Եփել օջախուրին մոտ երկու րոպե։

Պատրաստի օջախուրին քսում ենք ափսեի մեջ, ցանում մանր կտրատած խոտաբույսերը։
Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը