Օգտակար ու պարզ միջոց լեղապարկի բորբոքումների բուժման համար
Դդումը հայտնի է ցածր կալորիականությամբ և հանքանյութերով հարուստ լինելու համար։ Եվ բացի այդ, հակաօքսիդանտներ և վիտամիններ, որոնք օգնում են մեզ փչացնել լեղապարկը։
Լեղապարկի բորբոքման բուժումը կարող է տարբեր լինել՝ կախված ձեր բժշկի կողմից տրված ախտորոշումից: Բայց որպես հավելում, որն արագացնում է ձեր վերականգնումը, կարող եք առողջ դդմի խյուս պատրաստել:
Լեղապարկի բորբոքման մասին
Լեղապարկը լավ մարսողության համար կարևոր օրգան է։ Թեև ճիշտ է, որ շատ մարդիկ քիչ թե շատ նորմալ կյանքով են ապրում առանց այս օրգանի։ Բայց արժե մի փոքր ավելին իմանալ դրա գործառույթների մասին, որպեսզի հոգ տանեք դրա մասին և հոգ տանեք ձեր առողջության մասին։
Օրինակ, այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են խոլեցիստիտը կամ լեղապարկի քարերը, ամենատարածված հիվանդություններից երկուսն են, որոնք միշտ ձեզ հիվանդացնում են: Սա այն դեպքում, երբ մաղձը դադարում է նորմալ հոսել, և մենք այլևս չենք մարսում ճարպերը բարակ աղիքներում:
Դդում լեղապարկի բորբոքման բուժման համար
Նայեք դդումի գույնին՝ այն ունի նարնջագույն կամ ինտենսիվ դեղին երանգ: Այս ախորժելի կողմը հիմնականում կապված է ֆենոլային պիգմենտների և հակաօքսիդանտների հետ:
Այս դդումի խյուսը ձեզ կբերի վիտամին A-ի բարձր մակարդակ: Գոյություն ունեցող ամենաուժեղ հակաօքսիդանտներից մեկը: Այս տարրի շնորհիվ մենք խնամում ենք աղիների, լյարդի, լեղապարկի լորձաթաղանթները։ Եվ բացի այդ, միաժամանակ նվազեցնելով վարակների թիվը և պայքարելով քաղցկեղի դեմ։
Այն նաև բնական միացությունների հիանալի աղբյուր է, ինչպիսիք են ֆլավոնոիդները, բետա-կարոտինները, կրիպտոքսանտինը կամ լյուտեինը:
Դդումը B խմբի վիտամինների շատ հետաքրքիր աղբյուր է, այն հատկապես անհրաժեշտ է օրգանների առողջության և բջիջները սնուցելու, դրանք թունավոր նյութերից պաշտպանելու համար։
Մեկ բաժակով մենք ծածկում ենք վիտամին A-ի օրական պահանջի 100%-ը, վիտամին C-ի օրական պահանջի 20%-ը, վիտամին E-ի, ռիբոֆլավինի, կալիումի, պղնձի և մանգանի 10% և ավելին:
Դդմի և գազարի խյուս՝ լեղապարկի խնամքի համար
Դդմի և գազարի խյուսը լեղապարկի խնամքի լրացուցիչ բաղադրատոմս է։ Բայց դա չպետք է համարել հրաշք միջոց կամ նման բան այս օրգանի բորբոքման համար։ Այն նաև չի փոխարինում բժշկի առաջարկած դեղամիջոցներին կամ հավելումներին:
Բաղադրությունը:
500 գ դդում
2 գազար
100 գ սոխ
50 գ սոխ
Մեկ լիտր ջուր
Մի պտղունց սպիտակ պղպեղ
16 գ ձիթապտղի յուղ
1 ճյուղ մաղադանոս
Պատրաստում:
Առաջին բանը, որ պատրաստվում ենք անել, գազարն ու սոխը լավ մաքրելն է։ Այժմ սոխը շատ նուրբ կտրատել։
Տապակի մեջ սկսում ենք սոխը մի փոքր ձիթապտղի յուղով տապակել։ Այսպիսով, մեր դդմի կրեմը ձեռք կբերի ավելի ինտենսիվ և առանձնահատուկ համ։
Դդումը մաքրել և մանր խորանարդի կտրատել։ Նույնը անում ենք գազարի հետ՝ բարակ կտրատած, որպեսզի հեշտացնենք եփելը։
Գազարի և դդմի պատրաստումը կտևի առնվազն կես ժամ։ Այնուամենայնիվ, դուք պետք է իմանաք, որ երկու բանջարեղենները հասնում են ճիշտ եփման կետին, այսինքն՝ դրանք շատ փափուկ են, որպեսզի կրեմը լինի շատ հարթ և հեշտ օգտագործման համար:
Բանջարեղենը եփելուց հետո թողնում ենք 10 րոպե հանգստանա, որպեսզի ավելի լավ պահպանվեն դրանց հատկությունները։ Այս ժամանակից հետո կարող ենք մեր բոլոր բաղադրիչները բլենդերով անցկացնել։
Ձիթապտղի յուղով եփած սոխի հետ ավելացնում ենք գազարն ու դդումը։ Ստացեք շատ նուրբ կրեմ՝ առանց գնդիկների։
Մատուցելիս կարող եք ուղեկցել մաղադանոսի կամ անանուխի տերեւներ։
Հիշեք, որ բորբոքված լեղապարկը բուժելու համար պետք է բանջարեղեն ուտել միշտ խաշած կամ շոգեխաշած։ Այս դեպքերում շատ օգտակար են կրեմները կամ մրգային կոմպոտները (ինչպես խնձորը):