Օգտագործելով այս հրահանգները, դուք ներարկումներ կանեք ոչ ավելի վատ, քան բուժքույրը
Ձեռքերը լվացեք օճառով, թափահարեք ամպուլան և կտրեք ծայրը։ Դեղը քաշեք ներարկիչի մեջ:
Ներարկման հատվածը ճիշտ որոշելու համար հետույքի վրայով երևակայական խաչ քաշեք, որը կբաժանի այն 4 մասի:
Ներարկումը պետք է կատարվի վերին աջ հատվածում:
Վերցրեք ներարկիչը ձեր աջ ձեռքով և հանեք փականը ասեղից: Ձախ ձեռքով մի փոքր հավաքեք մաշկը նախատեսվող ներարկման տեղում: Արագ ներդրեք ասեղը՝ այն պահելով ուղղահայաց։ Եթե շատ եք վախենում, կարող եք խորը շունչ քաշել։
Այժմ հանգստացեք և հնարավորինս դանդաղ ներարկեք դեղը: Ներարկիչը պետք է պահել գրիչի նման՝ սեղմելով մխոցը բթամատով:
Դեղորայքն ընդունելուց հետո մերսեք ներարկման տեղը՝ սպիրտով թաթախված բամբակյա շվաբրով:
Ինչ չի կարելի ուտել հոդատապի ժամանակ. Այս բանջարեղենների մասին պետք է իմանալ
Շատերը տառապում են լուրջ հիվանդությամբ՝ հոդատապով։ Վիճակը բարելավելու համար կարևոր է դադարեցնել որոշակի բանջարեղենի օգտագործումը: Դիտարկենք դրանք ավելի մանրամասն:
Թրթնջուկ
Այն պարունակում է օքսալաթթու, որը հանգեցնում է չլուծվող աղերի առաջացմանը։
Սա վատացնում է հոդատապով հիվանդի ինքնազգացողությունը։
Կանաչ սոխ
Սոխը չափազանց օգտակար բանջարեղեն է, սակայն դրա սալիցիլատները վնասակար են հոդատապով հիվանդ մարդկանց համար։
Բողկ
Բողկը կարող է գրգռել մարդու աղիքները։ Մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում հոդատապով հիվանդը կարող է զգալ ուժեղ քոր ամբողջ մաշկի վրա, կոկորդում այրվող սենսացիա, թուլություն և ավելորդ քրտնարտադրություն:
Վարունգ
Դրանց օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել երիկամների աշխատանքի վրա՝ միզաթթվի կոնցենտրացիայի ավելացման պատճառով:
Սպանախ
Սպանախը պարունակում է օքսալաթթու, որը վնասակար է հոդատապով հիվանդների համար։
Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է հրաժարվել այս կանաչիի օգտագործումից։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչ բանջարեղեններ չեք կարող ուտել հոդատապի ժամանակ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։