Ի՞նչ վիճակում ուտել բանանը, որ օգուտ տա օրգանիզմին
Հասած բանանը ամենահայտնի բնական մթերքներից է, առողջարար և բազմակողմանի, ինչը կարող է գոյություն ունենալ այսօր մեր աշխարհում:
Բանան ուտելու առավելությունները
Բարելավում են մարսողական համակարգը ընդհանուր ստամոքսը. բանանի օգտագործումը կօգնի ձեզ շատ ավելի առողջ մարսողական համակարգ ունենալ: Այն նաև կկանխի այնպիսի հիվանդությունների, ինչպիսիք են խոցը, թթվայնությունը, որը չխնամելու դեպքում կարող է դառնալ գաստրիտ և ստամոքսի բազմաթիվ այլ հիվանդություններ։
Դուք նաև չեք անհանգստանա փորկապության մասին, քանի որ այս միրգը պարունակում է մեծ քանակությամբ մանրաթել, որը կարող է բարելավել պինդ թափոնների շրջանառությունը: Բացի այդ, բանանի օգտագործումը բարելավում է աղիքային ֆլորան, քանի որ դրանք պարունակում են նախաբիոտիկներ, որոնք խթանում են մարսողությունը:
Բարելավում է ձեր տրամադրությունը. բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ՝ տրիպտոֆան, որը արտադրում է շատ սերոտոնին: Սերոտոնինը նյարդային հաղորդիչ է, որը նպաստում է երջանկությանը: Այս պատճառով է, որ դեպրեսիայից տառապող մարդիկ խորհուրդ են տալիս ուտել հասած բանան, որպեսզի ձեր տրամադրությունը հանկարծ չվատանա։
վարժությունները:
Պաշտպանում է իմունային համակարգը. Բանանի բարձր երկաթի պարունակության շնորհիվ կամրապնդվի ձեր իմունային համակարգը ցանկացած հիվանդության կամ վնասակար նյութի դեմ: Եթե դուք անեմիա ունեք, խորհուրդ է տրվում օրական առնվազն մեկ բանան օգտագործել, և դրա շնորհիվ դուք հաղթահարում եք արյան մեջ երկաթի մակարդակը:
Դա ձեզ էներգիա է տալիս. վարժություն կատարելուց առաջ և հետո բանան ուտելը ոչ միայն կօգնի ձեզ ավելի շատ էներգիա ունենալ, այլև կօգնի մինչև վերջ կատարել։