Ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչ է սա․ Եթե գիտեք՝ գրեք մեկնաբանություններում

Դիտումներ 1254

Ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչ է սա․ Եթե գիտեք՝ գրեք մեկնաբանություններում

Ավելուկը ունակ է բուժել շաքարախտը, թոքախտը և փորացավը

Բժշկության մեջ օգտագործել են արմատն ու տերևներն: Փորացավի ու միզակապության ժամանակ փորին խաշած ավելուկ են դնում, կամ էլ ձեթով տապակում են եւ ուտում։ Լուծի դեպքում խաշած ավելուկ են ուտում, իսկ ցրտից ուռած վերքին դնում են կաթով խաշած ավելուկ։

Ավելուկի ջուրը խմում են` թոքախտի, փորացավի, միզակապության, սերմի թուրմը` թոքաբորբի ու հազի, սերմի ու գոմեշի կաթի խառնուրդը` ամլության ժամանակ։

 

 

Շաքարախտի համար եփեք 500 գրամ սպանախը, քամեք։ Տապակեք յուղի մեջ 100 գրամ մաղադանոսի արմատներ։ Մանր կտրատեք 200 գրամ թրթնջուկ։ Խառնեք այս բոլորը եւ եփեք եռջրի կամ արգանակի մեջ։ Մատուցեք թթվասերով։

Հաճախ էլ մարդիկ բողոքում են աղիքային խնդիրներից չիմանալով, որ կարող են ազատվել դրանից ավելուկի շնորհիվ: Այն հրաշալի միջոց է փորացավի ու միզակապության ժամանակ:

 



Սիրու՞մ եք ավելուկ․ Եթե այո պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

Եթե սիրում եք ավելուկ, ապա այս ուտեստը հենց ձեզ համար է․

Բաղադրիչներ․

400 գ չորացրած ավելուկ

200 գ սոխ

 

 

150 գ կեղևավորված ընկույզ

100 մլ արևածաղկի ձեթ

աղ

թարմ աղացած սև պղպեղ

Ավելուկը լվանալ սառը ջրով՝ մի քանի ժամ թրջելուց հետո (ավելուկի բնորոշ դառնությունից ազատվելու համար)։

Եռացնել աղաջրի մեջ։

 

 

 

 



Քամում ենք և թողնում ենք սառչի։

Կտրեք փոքր կտորներով։

Առանձին տապակել մանր կտրատած սոխը։

Ավելացնել պատրաստի ավելուկը, պղպեղը, խառնել և շարունակել տապակել ևս 5-8 րոպե։

Մաքրած ընկույզը թրմեք տաք ջրի մեջ, հանեք կեղևը, մանր կտրատեք և ավելացրեք ավելուկի մեջ։

 

 

Կարելի է մատուցել և՛ սառը, և՛ տաք վիճակում։

Բարի ախորժակ

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը