Ո՞րն եք ավելի շատ սիրում՝ դեղձ թե ծիրան
Հետևյալ հիվանդություններ ունեցողներին արգելված է ծիրան ուտել
Ծիրանը հայկական ամենահամեղ մրգերից մեկն է։ Գրեթե բոլորը սիրում են ծիրան և ուտում։ Իհարկե, ծիրանը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։
Իսկ ծիրանի կորիզը իսկական բնական դեղամիջոց է անբուժելի հիվանդությունների դեմ։ Սակայն ծիրանը ունի հակացուցումներ և արգելված է ուտել այն մարդկանց, ովքեր ունեն հետևյալ հիվանդությունները։
Ծիրանը հակացուցված է վահանագեղձի հիվանդությունների դեպքում։ Այս միրգը չի կարելի չարաշահել նաև լյարդի հիվանդությունների դեպքում:
Ընդ որում, այն հատկապես վնասակար է հեպատիտի ժամանակ:
Ծիրանը արգելված է նաև ուտել բոլոր նրանց, ովքեր ունեն աղեստամոքսային տրակտի լուրջ հիվանդություններ։
Իսկ ի՞նչ առողջական խնդիրներ է առաջացնում ծիրանը։
Ծիրանի չարաշահումը կարող է դառնալ փորլուծության պատճառ, ինչի հետևանքով օրգանիզմը կորցնում է իր համար կարևոր հանքային նյութերը:
Բացի այդ, այս մրգի չարաշահման դեպքում կարող են նկատվել այնպիսի խանգարումներ, ինչպիսին են գլխապտույտը, սրտի զարկերի արագացումն ու զարկերակային ցածր ճնշումը։
Պահպանեք այս բաղադրատոմսը. Դեղձի կոմպոտ պատրաստելու ճիշտ ձևը, այսպես համեղ է ստացվում և շատ
2 հատ 3 լիտրանոց բանկայի համար ձեզ հարկավոր է ՝
Xohanoc.am-ի առաջարկած բաղադրատոմսը։
Բաղադրամասեր
600 գր դեղձ
2 բաժակ շաքարավազ
1 թ/գդ կիտրոնաթթու
3,4 լ ջուր,
վանիլին և դարչին ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Կոմպոտ պատրաստելու համար մեզ հասած դեղձ է պետք։ Լավ լվացեք դրանք, կտրեք կամ կիսեք կիսով չափ, հանեք կորիզը։
Լրացրեք 3 լիտր տարողությամբ բանկա մոտ ⅓ լի դեղձի կեսերով:
Խորհուրդ. Պահածոյացված դեղձի այս բաղադրատոմսի համար բանկաները պետք չէ նախապես մանրէազերծել: Ինչո՞ւ։ Որովհետև մենք բացարձակապես ոչ ստերիլ դեղձ ենք դնելու այս տարայի մեջ, ինչը նշանակում է, որ նախնական ստերիլիզացումը իմաստ չի ունենա. դուք պարզապես կկորցնեք ձեր ժամանակը:
Դեղձի մաքրում
Տարայի մեջ լցրեք մոտ 8/4 եռման ջուր, ծածկեք կափարիչով և թողեք 3-5 րոպե, որպեսզի դեղձը լավ տաքանա։
Դեղձի վրա լցնել եռման ջուր
Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և նորից դնել եռման: Կաթսայի մեջ մի քիչ թարմ ջուր ավելացրեք, որպեսզի ավարտվի 3 լիտրանոց լի բանկա:
Քանի դեռ ջուրը տաքանում է, շշի մեջ լցնել 1 բաժակ շաքարավազ և ½ թեյի գդալ կիտրոնաթթու։ Դուք կարող եք ավելացնել մի քիչ վանիլին և/կամ դարչին, այնպես որ մեր դեղձի կոմպոտը ավելի բուրավետ կլինի:
Հենց ջուրը եռա, երկրորդ անգամ լցրեք տարաները, այժմ մինչև վերև և անմիջապես փակեք կափարիչները։
Լցնել շաքարավազը
Շրջեք տարան և դրեք կափարիչը մինչև այն ամբողջովին սառչի։
Ահա և վերջ. մեր պահածոյացված դեղձի կոմպոտը ձմռան համար պատրաստ է:
Ձմռան ցուրտ (և ոչ պակաս ցուրտ աշնան) երեկոներին մենք կբացենք մեր պատրաստուկները և կվայելենք համեղ վիտամինային ըմպելիքը ամառային արևի մի կտորով: Բարի ախորժակ!