Այս գաղտնիքները կօիգնեն ձեզ ընտրել որակյալ և առողջարար երշիկ և նրբերշիկ
Որպես կանոն, նրբերշիկը ամենաօգտակար մթերքը չէ։ Ինչպե՞ս ընտրել ճիշտ ապրանքը, որպեսզի չվնասի ձեր առողջությանը:
Երշիկներից ամենաանվնասը չորացված է. այն պատրաստված է բացառապես բարձրակարգ մսից։
Ապրանքը չի կարելի դիետիկ անվանել, ուստի այն պետք է սպառվի չափավոր քանակությամբ՝ որպես դելիկատես։ Ապխտած, խաշած և յուղոտ երշիկները վնասակար մթերք են, քանի որ հավելյալ ծանրաբեռնում են մարսողական օրգանները։ Դրանց արտադրության մեջ օգտագործվում է մեծ քանակությամբ աղ, հագեցած ճարպեր և խոլեստերին, ինչը հրահրում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը։
Ինչ պետք է ուշադրություն դարձնել նրբերշիկ ընտրելիս
Նայեք գնին
Լավ նրբերշիկը չի կարող շատ էժան լինել: Իդեալում, նախապատվությունը պետք է տրվի խոշոր արտադրողներին: Իսկ եթե տնական կամ ֆերմերային երշիկ եք գնում, ապա ավելի լավ է դա անել վստահելի վայրերում։
Ուսումնասիրեք բաղադրաությունը
Ապրանքը պետք է պարունակի միս: Խուսափեք նրբերշիկներից, որոնք պարունակում են բուրավետիչներ (հատկապես E120 և E252, E536), մարգարին, տրանս ճարպեր, շաքար: Կարևոր է, որ առաջին տեղում լինի միսը, այլ ոչ թե եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլան, սոյան կամ մսամթերքը: Եթե բաղադրության մեջ գրված է MOM կամ աղացած միս, ապա երշիկը մսի փոխարեն սեղմված ոսկորներ ու երակներ է պարունակում։
Հաշվի առեք ճարպի քանակը
Դիետիկ երշիկը պետք է պարունակի ոչ ավելի, քան 13% յուղ։ Նման դելիկատեսներն առանձնանում են համեմունքների և աղի ցածր պարունակությամբ։
Ուշադրություն դարձրեք գույնին
Իրական մսի նրբերշիկը ունի մոխրագույն կամ գունատ վարդագույն երանգ: Վառ վարդագույնը վկայում է մեծ քանակությամբ ներկերի, նիտրատների և տարբեր հավելումների առկայության մասին։
Երշիկ ընտրելիս պետք է պահպանել ևս մի քանի կանոն.
Որքան պարզ է բաղադրությունը, այնքան լավ։
Եթե նրբերշիկը թղթի համ ունի, նշանակում է, որ բնական մսի փոխարեն մեծ քանակությամբ սոյա ու օսլա է պարունակում։
Երշիկը չպետք է ուժեղ հոտ ունենա, սա վկայում է դրա մեջ մեծ քանակությամբ համերի առկայության մասին։
Ճարպի ներդիրները պետք է լինեն սպիտակ, ոչ մի դեպքում դեղին: Եթե դրանք ունեն վարդագույն կամ շագանակագույն գույն, ապա ապրանքը միանշանակ մգեցված էր:
Եփած երշիկի որակը ստուգելու համար արտադրանքի մի կտոր ծալեք։ Եթե այն ճկուն է և առաձգական, ամեն ինչ լավ է: Եթե նրբերշիկը կոտրվում ու փշրվում է, նշանակում է, որ դրա մեջ շատ օսլա կա։
Ավելի լավ է ընտրել բաստուրմայի տեսակի նրբերշիկ, որը պատրաստվում է սեղմելով, օրինակ, չոր եփած նրբերշիկը։ Այն ավելի առողջարար է, քան եփած-ապխտած կամ հում ապխտած:
Մաշկը պետք է լինի բնական կամ մոտ բնական։
Երշիկը լավ է, քանի որ այն հարմար է ճանապարհի վրա վերցնել: Եվ շատերն անում են հենց դա՝ իրենց հետ հավաքելով նման խորտիկ։ Բայց կան շատ ավելի օգտակար այլընտրանքներ: Ավելին կարդացեք հոդվածում հղումով։