Այս գաղտնիքները կօիգնեն ձեզ ընտրել որակյալ և առողջարար երշիկ և նրբերշիկ

Դիտումներ 518

Այս գաղտնիքները կօիգնեն ձեզ ընտրել որակյալ և առողջարար երշիկ և նրբերշիկ

Որպես կանոն, նրբերշիկը ամենաօգտակար մթերքը չէ։ Ինչպե՞ս ընտրել ճիշտ ապրանքը, որպեսզի չվնասի ձեր առողջությանը:

Երշիկներից ամենաանվնասը չորացված է. այն պատրաստված է բացառապես բարձրակարգ մսից։

 

Ապրանքը չի կարելի դիետիկ անվանել, ուստի այն պետք է սպառվի չափավոր քանակությամբ՝ որպես դելիկատես։ Ապխտած, խաշած և յուղոտ երշիկները վնասակար մթերք են, քանի որ հավելյալ ծանրաբեռնում են մարսողական օրգանները։ Դրանց արտադրության մեջ օգտագործվում է մեծ քանակությամբ աղ, հագեցած ճարպեր և խոլեստերին, ինչը հրահրում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը։

 



Ինչ պետք է ուշադրություն դարձնել նրբերշիկ ընտրելիս

Նայեք գնին

Լավ նրբերշիկը չի կարող շատ էժան լինել: Իդեալում, նախապատվությունը պետք է տրվի խոշոր արտադրողներին: Իսկ եթե տնական կամ ֆերմերային երշիկ եք գնում, ապա ավելի լավ է դա անել վստահելի վայրերում։

 

Ուսումնասիրեք բաղադրաությունը

Ապրանքը պետք է պարունակի միս: Խուսափեք նրբերշիկներից, որոնք պարունակում են բուրավետիչներ (հատկապես E120 և E252, E536), մարգարին, տրանս ճարպեր, շաքար: Կարևոր է, որ առաջին տեղում լինի միսը, այլ ոչ թե եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլան, սոյան կամ մսամթերքը: Եթե ​​բաղադրության մեջ գրված է MOM կամ աղացած միս, ապա երշիկը մսի փոխարեն սեղմված ոսկորներ ու երակներ է պարունակում։

 

Հաշվի առեք ճարպի քանակը

Դիետիկ երշիկը պետք է պարունակի ոչ ավելի, քան 13% յուղ։ Նման դելիկատեսներն առանձնանում են համեմունքների և աղի ցածր պարունակությամբ։

 

Ուշադրություն դարձրեք գույնին

Իրական մսի նրբերշիկը ունի մոխրագույն կամ գունատ վարդագույն երանգ: Վառ վարդագույնը վկայում է մեծ քանակությամբ ներկերի, նիտրատների և տարբեր հավելումների առկայության մասին։

 

Երշիկ ընտրելիս պետք է պահպանել ևս մի քանի կանոն.

 



Որքան պարզ է բաղադրությունը, այնքան լավ։

Եթե ​​նրբերշիկը թղթի համ ունի, նշանակում է, որ բնական մսի փոխարեն մեծ քանակությամբ սոյա ու օսլա է պարունակում։

Երշիկը չպետք է ուժեղ հոտ ունենա, սա վկայում է դրա մեջ մեծ քանակությամբ համերի առկայության մասին։

Ճարպի ներդիրները պետք է լինեն սպիտակ, ոչ մի դեպքում դեղին: Եթե ​​դրանք ունեն վարդագույն կամ շագանակագույն գույն, ապա ապրանքը միանշանակ մգեցված էր:

Եփած երշիկի որակը ստուգելու համար արտադրանքի մի կտոր ծալեք։ Եթե ​​այն ճկուն է և առաձգական, ամեն ինչ լավ է: Եթե ​​նրբերշիկը կոտրվում ու փշրվում է, նշանակում է, որ դրա մեջ շատ օսլա կա։

Ավելի լավ է ընտրել բաստուրմայի տեսակի նրբերշիկ, որը պատրաստվում է սեղմելով, օրինակ, չոր եփած նրբերշիկը։ Այն ավելի առողջարար է, քան եփած-ապխտած կամ հում ապխտած:

Մաշկը պետք է լինի բնական կամ մոտ բնական։

Երշիկը լավ է, քանի որ այն հարմար է ճանապարհի վրա վերցնել: Եվ շատերն անում են հենց դա՝ իրենց հետ հավաքելով նման խորտիկ։ Բայց կան շատ ավելի օգտակար այլընտրանքներ: Ավելին կարդացեք հոդվածում հղումով։

 

 



Ամենաընթերցվածը