Ո՞ր մթերքներն են նոսրացնում արյունը. ամենաարդյունավետների ցանկը
Շատ մարդիկ օգտագործում են ասպիրին արյունը նոսրացնելու համար, սակայն քչերը գիտեն, որ բացի օգուտներից, այն նաև վնաս է բերում։ Ասպիրինի մասնիկները, կապված ստամոքսի պատերին, ուտում են ստամոքսի պատը և առաջանում խոցեր:
Հետևաբար, բուսաբանները և ավանդական բժշկությունը օգտագործում են ազնվամորու և սև հաղարջի տերևների թուրմերը՝ որպես ասպիրինի աղբյուր: Սալիցիլաթթուն հայտնաբերված է նաև շատ մրգերի և բանջարեղենի մեջ, սակայն այն քանակով, որը բավարար չէ արյան մակարդման վրա էապես ազդելու համար: Պետք է նաև հիշել, որ կարևոր է նվազեցնել վիտամին K-ով հարուստ մթերքների ընդունումը, քանի որ դրանք, ընդհակառակը, նպաստում են մակարդմանը։
Դրանցից առաջին հերթին անհրաժեշտ է անվանել chokeberry-ի պտուղները։ Վիտամին K կա սպանախի, հազարի և այլ ուտելի կանաչեղենի մեջ։ Եթե դուք խիտ արյուն ունեք, ապա տեղյակ եղեք, որ վիտամին K-ով հարուստ մթերքներն էլ ավելի են հաստացնում այն: Ձկան ճարպերը նպաստում են ոչ միայն արյան նոսրացմանը, այլև առկա արյան թրոմբների և սկլերոտիկ սալերի ներծծմանը:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական 3-4 անգամ ձուկ ուտել։ Նախապատվությունը պետք է տալ ճարպային սորտերին։
Ձեր սննդակարգին ավելացրեք ընկույզ և նուշ (օրական 1 ճաշի գդալ): Սխտոր ուտելը նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը։ Ձեր սննդակարգում ներառեք սեխ, գրեյպֆրուտ, կարմիր բուլղարական պղպեղ և լոլիկ:
Չոր կարմիր գինին հիանալի արյունը նոսրացնող է։ Օրական մեկ բաժակ գինին ուտելիքի հետ հիանալի միջոց է։ Չիլի պղպեղը պարունակում է A և E վիտամիններ, կալիում և ֆոլաթթու, որոնք հիանալի նոսրացնում են արյունը և կանխում սրտանոթային հիվանդությունները։
Ամեն օր խմեք ոչ ավելի, քան 120 մլ նարնջի հյութ. սա հիանալի արյուն նոսրացնող միջոց է, ինչպես նաև վիտամին C-ի աղբյուր: Պարզապես հիշեք, որ նարնջի հյութը հակացուցված է ստամոքսի խոցերի և բարձր թթվայնությամբ գաստրիտների դեպքում: Վերցրեք 250 գ մաքրած սխտոր, ավելացրեք 300 գ մեղր։ Թրմեք 3 շաբաթ և ընդունեք 1 ճ/գ օրը 3 անգամ ուտելուց 40 րոպե առաջ։