Ո՞ր մթերքներն են ձեզ գլխացավ առաջացնում
Դիտումներ 368
Երբեմն բոլորովին սովորական մթերքները, ինչպիսիք են ընկույզը, լոբին և պանիրը, կարող են գլխացավ հրահրել: Պատճառը տիրամինն է։
Այս միացությունը առաջանում է ամինաթթուների տարրալուծման ժամանակ։ Այն հրահրում է իմունային պատասխան, սեղմում է արյան անոթները, ավելացնում ճնշումը և ազդում նյարդային համակարգի գրգռման և գործընթացների վրա։
Տիրամինի բարձր կոնցենտրացիան կա շուտ փտող և փչացող մթերքներում, էրգոտում, գետնանուշում, չեդդերում, թթու վարունգում և երշիկեղենում։ «Սև ցուցակում» են նաև բրազիլական ընկույզները, ավոկադոն, բանանը և լոբիները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Ամենաընթերցվածը