Ո՞ր մթերքներն են առաջացնում այրոց. Բժշկի պատասխանը
Դիտումներ 476
Կան մթերքներ, որոնք այրոց են առաջացնում։
Այս մասին ասել է սննդաբան Եվգենի Արզամասցևը։
Քաղցր ռուլետներն ու սպիտակ հացը բարձրացնում են ստամոքսի թթվայնությունը։ Միաժամանակ ավելի վտանգավոր են փափուկ ու թարմ մթերքները։
Բժիշկը նշել է, որ ավելի լավ է արտադրանքը մի փոքր չորացնել՝ այրոցի ռիսկը նվազեցնելու համար։
Նույնիսկ լավ առողջություն ունեցող մարդը կարող է խնդրի առաջ կանգնել։
Խուսափեք յուղոտ միսից։
Արզամասցևը հավելեց, որ եթե տղամարդու կամ կնոջ մոտ գաստրոէզոֆագեալ ռեֆլյուքս հիվանդություն է կամ ստամոքսի թթվայնության բարձրացում, ապա պետք է զգույշ լինել ցիտրուսային մրգերի, սուրճի, շոկոլադի, սոխի և սխտորի նկատմամբ։ Արժե հրաժարվել ալկոհոլից և կծուից:
Ամենաընթերցվածը