Ո՞ր մթերքներն են ամենալավը արյունը նոսրացնելու և արյունատար անոթները թրոմբներից մաքրելու համար

Դիտումներ 1041

Ո՞ր մթերքներն են ամենալավը արյունը նոսրացնելու և արյունատար անոթները թրոմբներից մաքրելու համար

Անոթային թրոմբոզը վտանգավոր իրավիճակ է, որը կարող է հանգեցնել սրտի կաթվածի կամ ինսուլտի:

Կան բազմաթիվ դեղամիջոցներ, որոնք նոսրացնում են արյունը և հակազդում արյան խցանումների առաջացմանը: Բայց հնարավո՞ր է արդյոք նույն էֆեկտին հասնել բնական միջոցների օգնությամբ։

Ջուր

Ջրազրկման վիճակը հանգեցնում է արյան խտացման, ինչը մեծապես մեծացնում է արյան մակարդման վտանգը։ Հետեւաբար, խմելու ռեժիմին համապատասխանելը հիմք կհանդիսանա թրոմբոզի կանխարգելման համար:

Համեմունքներ

Համեմունքները սննդին ոչ միայն յուրահատուկ համ են հաղորդում։ Նրանցից որոշները ունեն բուժիչ հատկություններ, որոնք իրենց ուժով նման են դեղամիջոցներին: Իհարկե, համեմունքները չեն փոխարինի նշանակված դեղամիջոցներին, բայց դրանք կաջակցեն դրանց ազդեցությանը և կունենան կանխարգելիչ ազդեցություն։

Սխտոր

Սխտորը նորմալացնում է լիպիդային նյութափոխանակությունը և կանխում անոթներում աթերոսկլերոտիկ սալերի առաջացումը։ ծ

Պղպեղ

Պիպերինը` պղպեղի մեջ պարունակվող նյութը, թույլ չի տալիս թրոմբոցիտները միմյանց կպչեն: Արյան մածուցիկությունը նվազում է, իսկ անոթներում արյան մակարդման հավանականությունը շատ ավելի ցածր է դառնում։

 



Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղի արմատը պարունակում է կումարիններ, որոնք նոսրացնում են արյունը և կանխում արյան մակարդումը։ Կոճապղպեղը լավացնում է նյութափոխանակությունը, դրա օգտագործումը հիանալի կանխարգելում է անոթների աթերոսկլերոզը, որի դեմ դրանցում առաջանում են թրոմբներ։

Քրքում

Համեմունքի մեջ պարունակվող կուրկումինը նվազեցնում է արյան մեջ ցածր խտության լիպոպրոտեինի («վատ խոլեստերինի») մակարդակը, հետևաբար կանխում է անոթներում ափսեի առաջացումը։ Ինչպես պիպերինը, այն արգելակում է արյան մակարդուկների առաջացումը։ Պղպեղի և քրքումի համակցված օգտագործումը ուժեղացնում է այս ազդեցությունը:

Մրգեր և հատապտուղներ

Արքայախնձոր

Արքայախնձորը պարունակում է բրոմելին ֆերմենտ, որը կանխում է արյան մակարդուկների առաջացումը։ Արքայախնձորը նաև նորմալացնում է լիպիդային (ճարպի) նյութափոխանակությունը:

 



Նուռ

Պունիկալագինը և պունիցինաթթուն պարունակվում են նռան մեջ և հակադրվում են թրոմբոզին ոչ ավելի վատ, քան դեղամիջոցները՝ տարբերվելով դրանցից բնական ծագմամբ։ Նուռը պարունակում է նաև ասկորբինաթթու, որը կարևոր է անոթների առողջության համար։

Ցիտրուսներ

Վիտամին C-ն (ասկորբինաթթու) և ֆլավոնոիդները, որոնք ցիտրուսային մրգերի մաս են կազմում, ամրացնում են անոթային պատը, իսկ պտուղները հյութալի են, պարունակում են մեծ քանակությամբ հեղուկ, ինչը կնվազեցնի արյան մածուցիկությունը։

Ազնվամորի

Ազնվամորիները իզուր չեն կոչվում բնական ասպիրին, այն պարունակում է արյունը նոսրացնող նյութ։ Բայց ի տարբերություն ասպիրինի, որը գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, ազնվամորու բնական բաղադրիչները կողմնակի ազդեցություն չունեն:

Այսպիսով, իմանալով, թե որ մթերքներն ու համեմունքներն են մաքրում արյունը թրոմբներից, կարող եք դրանք ներառել սննդակարգում՝ կանխարգելիչ նպատակներով։



Ամենաընթերցվածը