Ո՞ր կարտոֆիլն է ավելի առողջարար
Կարտոֆիլի կեղևի գույնը սորտային հատկանիշ է, որը գործնականում չի ազդում դրա որակի վրա:
Բայց միջուկի գույնը տալիս է որոշակի առավելություններ.
Ամենաշատ օսլա ունեն սպիտակ կարտոֆիլները,
Դեղին կարտոֆիլն ունի վիտամին A-ի բարձր պարունակությունը,
Կարմիր սորտերը պարունակում են մեծ քանակությամբ անտոցիանին (հակաօքսիդանտ), որոնք օգտակար են իմունային համակարգի ամրապնդման համար։
Կարտոֆիլի օգնությամբ ազատվեք աղերի կուտակումից և պարանոցի ցավից
Մեզանից շատերը ողնաշարի հետ կապված խնդիրներ ունեն: Հիվանդ ողնաշարը առաջացնում է ցավ գլխի և պարանոցի շրջանում, ինչպես նաև հանգեցնում է վերին վերջույթների թմրության և մարմնի կոշտության: Խնդրի աղբյուրը հաճախ աղեր են, որոնք կուտակվում են ողնաշարում և առաջացնում օստեոխոնդրոզ: Ինչ անել?
Մարդու մարմինը բարդ «մեխանիզմ» է, որի «դետալները» փոխկապակցված են։ Այս «մեխանիզմը» անցկացվում է ողնաշարի վրա, որը բաղկացած է հատվածներից։
Դրանցից մեկը վզի շրջանն է, որտեղ տեղակայված են շրջանառու համակարգի նյարդային վերջավորությունները և արյունատար անոթները:
Վերջիններս պատասխանատու են պարանոցի, գլխի և դեմքի առողջ սնուցման համար։ Իսկ եթե գլխի հատվածում ցավ եք զգում, ձեռքերի և ոտքերի թմրություն, մկանների թուլություն, դա կարող է ազդանշան լինել մատնված նյարդի մասին: Վզիկի շրջանում ցավից մարդու տառապանքը մեղմելու համար օգտագործում են կարտոֆիլ, մեղվամթերք (մեղր) և եղևնու յուղ։
Քայլ առ քայլ բուժում
Կարտոֆիլը մանր կտրատել և վրան մեղր ավելացնել։ Համամասնությունը պետք է լինի մեկից մեկ:
Խառնուրդը քսեք պարանոցին և վերին վերջույթներին (ուսագոտին):
Մարմնի կոմպրեսով հատվածները պետք է այնպես փաթաթել, որ ջերմությունը չփախչի։ Դրա կիրառման տեւողությունը երկու ժամ է։
Կոմպրեսը հանելուց հետո մարմինը սրբեք տաք ջրով։ Դրական արդյունքի հասնելու համար կատարեք 10 կոմպրես։
Եթե լուրջ խնդիրներ ունեք ողնաշարի հետ, ապա նախքան ընթացակարգին անցնելը խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։ Եթե հակացուցումներ չկան, ապա ազատ զգալ շարունակեք այս բուժումը: Մաղթում ենք ձեզ առոջություն!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։