Եթե 50 տարեկանից բարձր եք, ուրեմն անպայման կարդացեք բժկի խորհուրդը, այն կփրկի ձեր առողջությունը
50-ից բարձր մարդկանց համար ամենաառողջ հացահատիկները ամբողջական ձավարեղենն են:
Նրանք պահպանում են գրեթե բոլոր օգտակար բաղադրիչները: Օրինակ՝ հնդկաձավարը մեծ քանակությամբ պղինձ է պարունակում, որը մարդուն անհրաժեշտ է երկաթը կլանելու համար, իսկ բրնձի շիլան՝ կալիում։
Օգտակար բաղադրիչներ կան նաև երկար եփած վարսակում, գարիուծ և քինոայում։ Դրանք համապատասխանաբար հարուստ են բջջանյութով, B խմբի վիտամիններով և ֆոլաթթուով:
Եթե ցանկանում եք խուսափել թրոմբոցից, ապա այս խորհուրդները ձեզ համար են
Մարդիկ, ովքեր նստակյաց կենսակերպ են վարում, ավելի մեծ ռիսկի են ենթարկվում արյան թրոմբների առաջացման համար:
Բնականաբար, եթե անոթների հետ կապված խնդիրներ ունեք, անպայման խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Մասնագետները նշում են, որ կան բնական մթերքներ, որոնք նոսրացնում են արյունը։
Քրքում
Կարելի է վստահորեն ասել, որ քրքումն ունի հակամակարդիչ հատկություն՝ շնորհիվ պոլիֆենոլների խմբին պատկանող ակտիվ նյութի՝ կուրկումինի։
Կուրկումինը քրքումին տալիս է դեղին գույն։ Սա բավականին հայտնի համեմունք է։
Բացի հեղուկացնող հատկությունից, քրքումն ունի բավականին ուժեղ հակաբորբոքային ազդեցություն։
Վիտամին E
Վիտամին E-ն (տոկոֆերոլ) որոշ չափով նոսրացնում է արյունը։ Շատ տոկոֆերոլներ պարունակում են բուսական յուղեր: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտագործել այս վիտամինի բնական աղբյուրները.
- նուշ
- արևածաղկի ձեթ
- արևածաղկի սերմեր
Կոճապղպեղ
Այս արժեքավոր արմատը վաղուց արդեն շատերն են կերել ոչ միայն իր համային հատկությունների, այլև արյան մակարդման վրա ազդելու ունակության պատճառով:Դա պայմանավորված է նրանով, որ կոճապղպեղը պարունակում է բնական սալիցիլատներ:
Բայց պետք է հասկանալ, որ կոճապղպեղի զարմանալի հատկությունները հաստատող հստակ գիտական ապացույցներ չկան։ Գիտնականներն ասում են, որ ավելի շատ հետազոտություններ են անհրաժեշտ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։