Ո՞ր գույնի սալորն է ամենաառողջարարը․ Սա նորություն կլինի ձեզ համար

Դիտումներ 556

Ո՞ր գույնի սալորն է ամենաառողջարարը․ Սա նորություն կլինի ձեզ համար

Ամենաառողջ սալորը մանուշակագույնն է։ Դրանք պարունակում են ամենաշատ հակաօքսիդանտները, ինչն էլ տալիս է սալորին այդ գույնը։ Որքան խիտ է մրգի գույնը, այնքան ավելի շատ հակաօքսիդանտներ (պոլիֆենոլներ) է պարունակում այն։ Օրինակ՝ թեթեւ սորտերի մեջ դրանք շատ քիչ են, բայց գոնե հանուն բջջանյութի, արժե ուտել։

Բայց չրերի դեպքում պետք է ավելի զգույշ լինել։ Սալորաչիրը պետք է լինի մոխրագույն, և ոչ թե շատ մուգ սև՝ տարօրինակ կերպով: Եթե ​​այն շատ սև է, նշանակում է պտուղը մշակվել է քիմիկատներով։

 

 



Տեսեք ինչ յուրահատուկ բան կարող եք պատրաստել սովորական սալորով

Բաղադրամասեր․

սալոր

ընկույզ

Շագանակագույն շաքարավազ

 

Մենք չենք նշում բաղադրիչների քանակը, քանի որ այստեղ համամասնություններ չկան։ Դուք կարող եք եփել այնքան սալոր, որքան ուզեք: Ես սովորաբար եփում եմ այնպես, որ բոլոր պտուղները տեղավորվեն մեկ թերթիկի վրա:

Լվացեք սալորը: Պտուղը կտրեք երկայնքով մինչև կորիզը։ Մաքրեք ընկույզները և կտրեք կիսով չափ:

 

 

Այժմ յուրաքանչյուր սալորի մեջ դրեք կես ընկույզ: Հնարավոր է եւ քառորդ, կախված սալորի չափից:

Սալորը կտրատած կողմը դրեք թխման թերթիկի վրա: Լցնել շագանակագույն շաքարավազը յուրաքանչյուր կտորի մեջ:

 



Կարող եք խառնել դարչինի հետ, բայց հետո համը մի փոքր այլ է, դարչինը մեծապես ընդհատում է ընկույզի համը։ Յուրաքանչյուր սալորի համար անհրաժեշտ է մոտ 0,5 թեյի գդալ շաքարավազ։ Դա կարող է լինել ավելի քիչ, դա ձեր ճաշակով է:

 

 

Սալորը թխում ենք 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պտուղը փափկի։ Մի շտապեք ուտել անմիջապես, թող պտուղը մի փոքր սառչի։ Կարող եք փորձել և վայելել համը։

 



Ամենաընթերցվածը