Ո՞ր բանջարեղենն եք ավելի շատ սիրում՝ բրոկոլին թե ծաղկակաղամբը
Դիտումներ 767
Բրոկոլին հարուստ է բարձրակարգ սպիտակուցով, որն ըստ իր սննդարար հատկությունների չի զիջում կենդանի սպիտակուցին:
Բրոկոլի կաղամբը պարունակում է հանքանյութեր` կալիում, նատրիում, կալցիում, մագնեզիում, քրոմ, երկաթ, ցինկ, մանգան, ծծումբ, ֆոսֆոր, բոր, վիտամիններ A, С, В1, В2, В5, В6, РР, Е, К, և պրովիտամին А, ինչպես նաև ֆոլաթթու:
Ծաղկակաղամբը հիանալի աղբյուր է մի շարք վիտամինների` վիտամին C, K, B6, B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niacin), E (alpha-tocopherol) ֆոլիևյան թթու (folic acid): Ծաղկակաղամբը պարունակում է այնպիսի կենսական հանքանյութեր, ինչպիսիք են` կալցիումը, մագնեզիումը, ֆոսֆորը, կալիումը և մանգանը:
Ամենաընթերցվածը