Մթերքներ, որոնք տհաճ հոտ են առաջացնում
Այն, ինչ մարդը ուտում է, ազդում է նրա վրա: Սնունդն է որոշում, թե նա ինչպես կզգա, ինչպիսի տեսք կունենա։
Այս ամենը գիտակցելով՝ ցանկացած անհատ փորձում է հետևել սննդակարգին, դրա մեջ ներառել հիմնականում վիտամիններով և սննդարար նյութերով հարուստ մթերքներ։ Դրանով նա ինքն իրեն օգուտ է բերում, բայց միայն երբեմն լրացուցիչ ազդեցություն է ունենում մարմնի վրա։
Կարմիր միս
Այս ապրանքի մշակումը երկար ժամանակ է պահանջում: Դրա շնորհիվ այն խառնվում է հսկայական քանակությամբ բակտերիաների հետ, որոնք առկա են մարսողական համակարգում։
Նրանք սկսում են արտազատվել քրտինագեղձերի միջոցով և շատ ակտիվ են։ Ահա թե ինչն է առաջացնում մարմնի հոտ:
Ձուկ
Այն հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք անհրաժեշտ են արյան անոթների և սրտի, մազերի և եղունգների համար։ Այս թթուները, ինչպես նաև ձկների այլ բաղադրիչները լավ ներծծվում են:
Բայց եթե նյութափոխանակության հետ կապված խնդիրներ կան, ապա ձուկ ուտելիս մարմնի հոտ կառաջանա։ Կախված կերած սննդի քանակից՝ այն կարող է քիչ թե շատ արտահայտվել։
Խաչածաղկավոր բանջարեղեն
Այս մթերքներն ինքնին չեն կարող հոտ արձակել, ուստի շատերի համար զարմանալի է, թե ինչու են դրանք ուտելուց հետո սկսում դուրս գալ մարմնից: Ամբողջ գաղտնիքն այն է, որ խաչածաղկավոր բույսերն իրենց բաղադրության մեջ ծծումբ են պարունակում։ Ահա թե ինչն է առաջացնում մարմնի հոտը: Լավ նորությունն այն է, որ դա կարելի է կանխել՝ բանջարեղենը չամանով, քրքումով կամ համեմով համեմելով:
Սխտոր
Այս մթերքը արագ մշակվում է մարսողական համակարգի կողմից՝ միաժամանակ վերածվելով այլ բաղադրիչների։
Վերջիններս խառնվում են բակտերիաների հետ և արագ արտազատվում քրտնագեղձերի միջոցով։ Հենց դա էլ հանգեցնում է մարմնից սխտորի համառ հոտի առաջացմանը։
Ծնեբեկ
Այս մթերքի ուղղակիորեն չի ազդում քրտինքի հոտի վրա: Բայց, այնուամենայնիվ, ծնեբեկը փոխում է թթվայնությունը, ավելացնում այն։ Սա կարող է հանգեցնել մեզի հոտի փոփոխության: