Նույնիսկ նրանք, ովքեր չեն սիրում հնդկաձավար, հաճույքով ուտում են այսպես պատրաստվածը

Դիտումներ 1386

Նույնիսկ նրանք, ովքեր չեն սիրում հնդկաձավար, հաճույքով ուտում են այսպես պատրաստվածը

Ձեզ հարկավոր է․

300 գ աղացած միս

150 գ հնդկաձավար

1 սոխ

1 գազար

2 պճեղ սխտոր

2 ճ.գ. տոմատի մածուկ

2–3 ճ.գ. բուսական յուղ

դափնու տերեւ ըստ ճաշակի

 

Լվացեք և չորացրեք հնդկաձավարը նախապես յուղով պատած տապակի մեջ։ Սոխը մանր կտրատել, տապակել աղացած միսով և քերած գազարով։

Բանջարեղենին ավելացնել տոմատի մածուկը և լավ խառնել։

Դրանից հետո ավելացնել հնդկաձավարը և վրան լցնել եռման ջուր, որպեսզի հնդկաձավարը մի փոքր ծածկվի ջրով։

Պղպեղով և աղով համեմել , թողնել եփվի ցածր ջերմության վրա՝ ծածկված կափարիչով:

Պատրաստի հնդկաձավարին ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և ամեն ինչ խառնել։ Դուք կարող եք ավելացնել դափնու տերեւ և խոտաբույսեր:

Բարի ախորժակ



Ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր հնդկաձավար ուտեք

Քչերը գիտեն, որ հնդկաձավարն ավելի սննդարար է: Չնայած ածխաջրերը նրա հիմնական սննդային բաղադրիչն են, հնդկաձավարը նաև հարուստ է սպիտակուցներով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով:

Բացի այդ, հնդկաձավարը պարունակում է բավարար քանակությամբ մանրաթել և օսլա, ինչը կարևոր է հաստ աղիքի առողջության համար։

 

 

 

Հնդկաձավարը հարուստ է ամինաթթուներով, հատկապես լիզինով և արգինինով: Ըստ ուսումնասիրությունների՝ հնդկաձավարում պարունակվող սպիտակուցներն արդյունավետ են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի իջեցման, լեղապարկի քարերի առաջացման կանխարգելման և հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման համար:

Այս հրաշալի հացահատիկը ավելի բարձր հանքային պարունակություն ունի, քան բրինձը, ցորենը և եգիպտացորենը։ Մանգան, պղինձ, մագնեզիում, երկաթ և ֆոսֆոր հանդիպում են հնդկաձավարում։

Այսպիսով, հնդկաձավարի կանոնավոր օգտագործումը կարող է դրականորեն ազդել ձեր օրգանիզմի բազմաթիվ գործընթացների վրա, ինչպիսիք են.



 

  • արյան շաքարի հավասարակշռությունը,
  • լիպիդային նյութափոխանակություն,
  • մարսողություն,
  • իմունային համակարգը,
  • ոսկրային հյուսվածքի վիճակը
  • նվազեցնում է քաղցկեղի, հատկապես հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը,

 

Նշում. Մարդիկ, ովքեր ալերգիկ են լատեքսի կամ բրնձի նկատմամբ, կարող են նաև արձագանքել հնդկաձավարին՝ ցան, այտուց, ստամոքս-աղիքային խանգարումներ և ամենալուրջը՝ ծանր ալերգիկ շոկ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը