Նուրբ և համեղ տորթի բաղադրատոմս՝ «Կաթի աղջիկ»
Բաղադրամասեր․
Ձու - 3 հատ
Խտացրած կաթ - 500 գ
Կարագ - 130 գ
Ալյուր - 200 գ
Կաթ - 200 գ
Շաքարավազ - 90 գ
Ձվի դեղնուց - 1 հատ
Մասկարպոնե - 250 գ
Կրեմ - 200 գ
Եգիպտացորենի օսլա - 20 գ
Փխրեցուցիչ - 15 գ
Վանիլային շաքարավազ - 25 գ
Միացրեք ջեռոցը 180 աստիճան տաքացնելու համար։
Տորթի շերտերը պատրաստելու համար հալեցնում ենք 80 գրամ կարագ։
Երեք ձու կոտրեք խորը ամանի մեջ: Ավելացնել ամբողջ խտացրած կաթն ու հալված կարագը։ Լավ խառնել, մինչև բոլոր բաղադրիչները միանան։
Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել ամանի մեջ մնացած բաղադրիչներով։
Խմորը հարում ենք, որպեսզի զանգվածը դառնա համասեռ և առանց գնդիկների։
Պատրաստել տորթի մեծ տապակ։ Թխելու թերթիկը շարել մագաղաթով: Մի օգտագործեք սովորական թխելու թուղթ: Ստացված խմորից 2 ճաշի գդալ լցրեք յուրաքանչյուր շրջանակի մեջ և հավասարաչափ տարածեք ամբողջ շրջանի վրա։
Թխման թերթիկը դնել նախապես տաքացրած ջեռոցի մեջտեղում։ Թխել տորթերը 180 աստիճան ջերմաստիճանում մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը։ Միջին հաշվով տորթեր թխելու համար տևում է մոտ 4 րոպե։ Ճշգրիտ ժամանակը կախված կլինի ձեր վառարանի հզորությունից:
Պատրաստի տորթերը հանում ենք ջեռոցից։ Թխելու համար նախատեսված ափսեի, օղակի կամ կաղապարի միջոցով կտրատեք տորթերը և հեռացրեք դրանք մագաղաթյա թերթիկից: Այսպիսով, թխել ևս 6-7 տորթ։ Ընդհանուր առմամբ, դուք պետք է ստանաք 8-9 շերտ:
Պատրաստեք կրեմ «Milk Girl» տորթի համար՝ ըստ դասական բաղադրատոմսի։ Կաթսայի մեջ լցնել 150 գրամ կաթ։ Ավելացնել հատիկավոր շաքարավազ և վանիլային շաքար: Իդեալում, եթե վանիլային շաքարավազը լինի թակած բնական վանիլով: Այն ավելի նուրբ համ ունի։
Կաթսան դնել միջին կրակի վրա և հեղուկը հասցնել եռման աստիճանի։
Առանձին ամանի մեջ հարել մնացած կաթը, եգիպտացորենի օսլան և 1 ձվի դեղնուցը։ Օսլան պետք է ամբողջությամբ լուծվի կաթի մեջ։
Բարակ հոսքով ստացված օսլա պարունակող հեղուկը լցնել եռացող կաթի մեջ։ Կրեմը անընդհատ հարում ենք այնքան, մինչև թանձրանա։ Հենց կրեմը թանձրանա, հանեք այն վառարանից։
Կրեմը տեղափոխեք մաքուր ամանի մեջ և վրան ավելացրեք սենյակային ջերմաստիճանի մնացած կարագը։ Կրեմի ջերմությունից կհալչի կարագը։
Կրեմը հարում ենք կարագի հետ, որպեսզի զանգվածը համասեռ դառնա։ Ստացված կրեմը ծածկեք սննդի թաղանթով կամ պոլիէթիլենային տոպրակով, որպեսզի այն սերտորեն համապատասխանի կրեմին: Կրեմը ամբողջովին սառեցրեք սառնարանում։
Պատրաստեք յուղալի կրեմ Milk Girl տորթի համար: Խորը ամանի մեջ լցնել հարած սերուցքը՝ առնվազն 33% յուղայնությամբ: Սերուցքը հարում ենք հարիչով մինչև ծավալը կրկնապատկվի և փարթամ:
Մասկարնեով հարած մասկարպոնե կրեմին ավելացրեք՝ ամեն անգամ լավ հարելով։ Այսպիսով, ամբողջ մասկարպոնեն ներմուծեք կրեմի մեջ։ Զանգվածը պետք է լինի հարթ ու միատարր։
Շարունակելով հարել կարագը, աստիճանաբար վրան ավելացրեք սառեցված կրեմը։ Արդյունքում պետք է ստանաք շատ նուրբ, օդային զանգված, բայց միաժամանակ կրեմը լավ կպահի իր ձևը։
Հավաքեք Milk Girl տորթը: Այն կարելի է հավաքել մի քանի ձևով. Դա կարելի է անել պարզապես մատուցվող ափսեի վրա կամ հրուշակեղենի օղակի կամ կաղապարի մեջ: Ես ընտրեցի երկրորդ տարբերակը.
Տորթը դնել օղակի հատակին։ Վերևում ավելացնել երկու ճաշի գդալ կրեմ։ Կրեմը հարթեցնում ենք տորթի վրա և վրան դնում ևս մեկ կտոր։
Կրկին ավելացնել կրեմը և հարթեցնել այն։ Այսպիսով հավաքեք ամբողջ տորթը «Milk Girl»: Ցանկության դեպքում տորթի շերտին կարելի է ավելացնել փոքր քանակությամբ թարմ հատապտուղներ կամ ջեմ։ Սա տորթի համն էլ ավելի վառ ու հետաքրքիր կդարձնի։
Վերջին շերտը քսում ենք փոքր քանակությամբ կրեմով և տորթը դնում ենք սառնարանում առնվազն 8-9 ժամ, իսկ ցանկալի է գիշերը։