Նռան կեղևը եռացրեք և ջուրը խմեք․ Տեսեք ինչ լուրջ հիվանդություններ է այն բուժում
Նուռը պարունակում է C, E, P, ինչպես նաև B խմբի (B6, B12) վիտամիններ, հանքանյութեր՝ կալիում, կալցիում, մագնիում, յոդ, երկաթ, կրեմնիում, ֆոսֆոր, նատրիում և այլն։ Նռան բաղադրության մեջ են մտնում՝ շաքար (ֆրուկտոզա, գլյուկոզա), օրգանական թթուներ (կիտրոնաթթու, խնձորաթթու և այլն), ֆիտոնցիդներ, ազոտային նյութեր և այլն։
Մասնագետները եկել են այն եզրահանգման, որ մեկ նուռը պարունակում է մարդուն մեկ օրում անհրաժեշտ վիտամինների մոտ 40 տոկոսը։
Նռան չոր կեղևի թուրմի օգտագործումից արդեն 2-3 ժամ անց թեթևանում են լուծի պատճառով առաջացած ցավերը: Բացի այդ, կեղևն ամրացնում է աղիները, քանի որ պարունակում է պոլիֆենոլներ: Այն նաև ունի ճիճվաթափ ազդեցություն:
Մեկ չափաբաժնի բաղադրությունը
- 10-12 գ նռան չոր կեղև
- 200 մլ ջուր
Ջուրը եռացրեք: Կեղևը լցրեք նախօրոք տաքացրած տարայի մեջ: Կեղևի վրա լցրեք եռացրած ջուրը, թողեք թրմվի 25-30 րոպե: Լուծույթը քամել պետք չէ:
Սկզզբում խմեք ստացված լուծույթի կեսը, արդեն իսկ 10 րոպե անց թեթևություն կզգաք: Եթե թեթևություն չզգաք, 30 րոպե անց մնացած կեսը խմեք, իսկ ևս 30 րոպե անց դեղամիջոցի վերջին չափաբաժինը խմեք:
Քանի որ նռան կեղևն ալերգիկ է, խորհուրդ է տրվում երեխաներին քիչ չափաբաժնով տալ:
Այս միջոցը օգտագործելուց առաջ պարտադիր խորհրդակցեք բժշկի հետ։