Նռան հատիկներով և պանրով շատ համեղ աղցանի բաղադրատոմս
Բաղադրությունը
Պանիր - 150 գ
Նուռ - 70 գ
Լոլիկ - 2 հատ
Ռուկկոլա - 40 գ
Կիտրոն
Բուսական յուղ - 1 ճ /գ
Ընկույզ - 2 ճ /գ
Աղ - 2 պտղունց
Պղպեղի խառնուրդ - 1 պտղունց
Լվանալ և չորացնել ռուկոլան, հեռացնել կոշտ ցողունները։ Ափսեի վրա, որում մատուցվելու է աղցանը, դնել ռուկոլայի շերտը։
Լոլիկները լվանալ, կտրատել միջին խորանարդի, պոչը հեռացնել։ Որքան քաղցր և հյութալի լինի լոլիկը, այնքան ավելի համեղ կլինի աղցանը։
Պանիրը մանր կտրատել, տապակել գրիլի թավայի կամ սովորական թավայի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը: Պանիրը կարելի է տապակել առանց բուսայուղ ավելացնելու, կամ թավայի մակերեսը խոզանակով թեթև քսելով։ Եթե թավան չկպչի, պանիրը չի կպչի։ Պանիրը պետք է տապակել այն փուլում, երբ պատրաստվում են բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները աղցանը հավաքելու համար։
Ռուկոլայի վրա շարել լոլիկն ու պանիրը։ Վերևում շաղ տալ նռան հատիկները։ Նաև նռան հատիկների մի մասը կարելի է դնել փոքրիկ ամանի մեջ և մատուցելիս դնել աղցանի կողքին։ Այսպիսով, ճաշի ժամանակ հարմար կլինի աղցանին ավելի շատ նռան հատիկներ ավելացնել։
Նռան և պանրով աղցանին ավելացնել մի պտղունց աղ, մի քիչ արևածաղկի կամ ձիթապտղի ձեթ, պղպեղի խառնուրդը։ Ավելի լավ է պատրաստի ուտեստներին թարմ աղացած պղպեղ ավելացնել։ Այդ ժամանակ համն ու բույրն ավելի ինտենսիվ ու հետաքրքիր կլինեն։
Աղցանի վրա ընկույզ ցանել, անհրաժեշտության դեպքում ցողել կիտրոնի հյութով: Ամեն ինչ պետք է արվի հնարավորինս արագ, որպեսզի տաք պանիրը չհովանա։
Անմիջապես կերեք նռան և պանրով աղցանը, մինչդեռ տապակած պանիրը տաք վիճակում ունի իր կատարյալ համը: Աղցանը հարմար է ռոմանտիկ ընթրիքի կամ տոնական ճաշացանկի համար: Բարի ախորժակ.