Նռան 10 հատկություններ, որոնց մասին երբեք չեք լսել. Անհավանական է, թե ինչ կարող է անել այս հրաշք միրգը
Նռան օգտակար հատկությունները
1. Ակտիվացնում է հորմոնները
Նռան հատիկների մեջ պարունակվող յուղերը հիանալի կերպով վերականգնում են օրգանիզմում հորմոնալ հավասարակշռությունը։ Ուստի խորհուրդ է տրվում նռան հատիկներ ուտել հատկապես ցավոտ դաշտանի, գլխացավի կամ դաշտանադադարի դեպքում։
2. Բնական ինսուլին է
Նռան պտուղները այն քիչ քաղցրավենիքներից են, որոնք ոչ միայն ընդունելի են, այլեւ օգտակար են դիաբետով հիվանդների համար։
Ընդամենը կես թեյի գդալ նռան հյութ խմելը օրական 4 անգամ ուտելուց առաջ կարող է զգալիորեն նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։
3. Բարձրացնում է հեմոգլոբինը
Նուռը վաղուց հայտնի է որպես սակավարյունության դեմ պայքարի լավագույն միջոց : Անեմիայով տառապողների համար բավական է խմել նոսրացված նռան հյութը 0,5 բաժակ օրական 3 անգամ՝ 2 ամիս շարունակ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
4. Ախտահանում է բերանի խոռոչը և կոկորդը
Կոկորդի ցավի, ֆարինգիտի և ստոմատիտի դեպքում օգտակար է ողողել և ողողել նռան կեղևի կամ նռան հյութի ջրային թուրմով։ Տանինները թեթեւացնում են ցավը, իսկ օրգանական թթուները ոչնչացնում են վարակը:
5. Իջեցնում է արյան ճնշումը
Նռան հատիկները հիպերտոնիկ հիվանդների համար իսկական աստվածային պարգև են, քանի որ դրանք շատ նրբորեն իջեցնում են արյան ճնշումը ՝ առանց մարմնի վրա կողմնակի ազդեցություններ առաջացնելու: Իսկ նռան մրգերի թաղանթները՝ չորացրած և թեյի մեջ ավելացված, կօգնեն հանգստացնել նյարդային համակարգը, ազատվել անհանգստությունից և բարելավել գիշերային քունը։
6. Գերազանց կոսմետիկ արտադրանք է
Թեթև բոված, մանրացված նռան կեղևի դիմակը կարագով կամ ձիթապտղի յուղով հիանալի միջոց է դեմքի յուղոտ մաշկ, պզուկ կամ թարախային ցան ունեցողների համար: Իսկ չորացած կեղևից ստացված փոշին կարող է արդյունավետ կերպով բուժել այրվածքները, ճաքերն ու քերծվածքները։
7. Ազատում է բորբոքումներից
Նռան կեղևի թուրմը շատ օգտակար է տարբեր բորբոքային հիվանդությունների դեպքում (երիկամներ, լյարդ, ականջներ և աչքեր, հոդեր, գինեկոլոգիական օրգաններ), պատրաստելու համար հարկավոր է 2 թեյի գդալ մանրացված կեղևը լցնել 1 բաժակ տաք ջրով, ապա եռացնել։ ջրային բաղնիք 30 րոպե, քամել, քամել և եռացրած ջրով նոսրացնել։ Այս թուրմն անհրաժեշտ է ընդունել 50 գ օրական 2-3 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
8. Հեռացնում է ճառագայթումը
Յուրաքանչյուրի սննդակարգի անփոխարինելի տարրը, ով աշխատում է ռադիոակտիվ իզոտոպներով կամ ապրում է բարձր ճառագայթման տարածքում, նռան հյութն է։
9. Հզոր հակահելմինտիկ է
Ճիճուներից ազատվելու համար 40-50 գ մանրացված կեղևը 6 ժամ թրմեք 400 գ սառը ջրի մեջ, այնուհետև եռացրեք թույլ կրակի վրա, մինչև հեղուկի կեսը գոլորշիանա։ Քամել սառեցված արգանակը և խմել փոքր չափաբաժիններով մեկ ժամվա ընթացքում։ Մեկ ժամ հետո խմեք լուծողական, իսկ 4-5 ժամ հետո կլիզմա արեք։
10. Դիարխի միջոց
Նռան կեղևն ու պտուղները տտիպող հատկություն ունեն, ուստի օգտագործվում են փորլուծության, կոլիտի և էնտերոկոլիտի դեմ։ Մեծահասակներին խորհուրդ է տրվում օրական 3 անգամ ուտելուց հետո մի պտղունց չորացրած, մանրացված նռան կեղև ընդունել, իսկ դրա համար երեխաներին բավական է կիսով չափ ջրով նոսրացրած թարմ քամած հյութ տալ։ Վարակիչ լուծի դեպքում՝ Նռան կեղևում պարունակվող պոլիֆենոլները արդյունավետորեն նվազեցնում են դիզենտերիայի բացիլների և այլ պաթոգենների աճը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։