Նախաճաշին պատրաստեք այս համեղ ուտեստը՝ լավաշով, ձվով և պանրով
Ամենահամեղ նախաճաշը ողջ ընտանիքի համար։ Սննդամթերքների մեծ մասը կարելի է փոխարինել՝ ավելացնելով այլ բանջարեղեն, սունկ, երշիկեղեն, սոուսներ, խոտաբույսեր, համեմունքներ։ Ձեռք բերեք նոր ճաշատեսակ այլ համով:
Բաղադրիչներ․
- Լավաշ
- Ձու
- Պղպեղ
- Սամիթ (3 ճյուղ)
- Մաղադանոս (3 ճյուղ)
- Բուսական յուղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Պանիր
Բուլղարական պղպեղը կտրատել խորանարդերի: Պանիրը քերել մեծ քերիչով։ Կանաչիները լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Բացի նշված կանաչիներից, կարող եք ավելացնել կանաչ սոխ։
Պիտայի հացից կտրեք 2 շրջանակ: Առաջինը պետք է հավասար լինի թավայի տրամագծին, իսկ երկրորդը մի փոքր ավելի մեծ։ Լավաշը շատ արագ է չորանում, ուստի շրջանակները պետք է կտրել վերջինը, երբ բանջարեղենն ու խոտաբույսերն արդեն պատրաստ են։ Մինչ այդ ավելի լավ է պիտայի հացը պահել հերմետիկ փակ տոպրակի մեջ։
Կաթսայի հատակն ու կողքերը յուղել բուսայուղով։ Դրեք պիտայի հացի ամենամեծ թերթիկը փոքր կողմերը պատրաստելու համար:
Զգուշորեն կոտրեք բոլոր ձվերը մեկ առ մեկ պիտայի հացի վրա՝ փորձելով դեղնուցը չխառնել սպիտակուցին։ Ձվերը համեմել աղով և պղպեղով:
Շաղ տալ քերած պանրի մեծ մասը։
Շաղ տալ մանր կտրատած խոտաբույսերով և բուլղարական պղպեղով, մի փոքր թողնել՝ զարդարելու համար:
Վերևում դրեք պիտայի հացի երկրորդ թերթիկը, այն սեղմելով ներքևի պիտայի հացի եզրերով:
Տապակը դնել միջին կրակի վրա և ծածկված եփել մոտ 5 րոպե։ Պիտայի հացի հատակը պետք է կարմրի, ձվերը պետք է եփվեն, իսկ պանիրը պետք է հալվի:
Զգուշորեն պտտել պիտայի հացը մյուս կողմ:
Վերևում շաղ տալ մնացած պանիրը։ Տապակը հանում ենք կրակից և փակած թողնում 5 րոպե, որպեսզի պանիրը հալվի։
Վերջում շաղ տալ մնացած մանրացված կանաչին: Բարի ախորժակ