Նախաճաշի այս 3 մթերքները կօգնեն հիպերտոնիկ հիվանդներին. Դրանք հարուստ են կալիումով

Դիտումներ 577

Նախաճաշի այս 3 մթերքները կօգնեն հիպերտոնիկ հիվանդներին. Դրանք հարուստ են կալիումով

Այս հայտնի նախաճաշի հավելումները կարող են օգնել նվազեցնել արյան ճնշման մակարդակը և նվազեցնել առողջական լուրջ բարդությունների վտանգը:

Արյան բարձր ճնշումը ինսուլտի ամենամեծ ռիսկի գործոնն է և կարող է նաև հանգեցնել սրտի կաթվածի, երիկամների անբավարարության և նույնիսկ անոթային դեմենցիայի:
Դիետան արյան ճնշման մակարդակի վրա ազդող հիմնական գործոնն է։ Աղը արյան բարձր ճնշման հիմնական պատճառներից մեկն է։
Դա պայմանավորված է նրանով, որ նատրիումը ստիպում է մարմնին ջուր պահել՝ ճնշում գործադրելով արյան անոթների պատերի վրա: Կալիումով հարուստ մթերքների օգտագործումը կարող է նվազեցնել արյան ճնշումը, քանի որ այս հանքանյութը հեռացնում է նատրիումը:
«Գոյություն ունեն երեք մթերքներ և ըմպելիքներ, որոնք սովորաբար օգտագործում են նախաճաշին, որոնք հարուստ են կալիումով, որոնք օգնում են իջեցնել արյան ճնշման մակարդակը առավոտյան առաջին հերթին», - ասաց սննդաբան Իգոր Ստրոկովը:

Դրանք են.
Ավոկադո
Յոգուրտ
Նարնջի հյութ

Ավոկադոյի կեսը պարունակում է մոտ 364 միլիգրամ (մգ) կալիում։ Կես բաժակ սերուցքային ավոկադոն պարունակում է մոտ 364 մգ կալիում:
Յոգուրտ ուտելը մի քանի առողջարար առավելություններ ունի:
Յոգուրտը կալցիումի, ռիբոֆլավինի և կալիումի հիանալի աղբյուր է։ Մեկ բաժակ (245 գրամ) այս սերուցքային միջոցը պարունակում է 380 մգ կալիում:
Մեկ բաժակ թարմ քամած նարնջի հյութը կարող է պարունակել մինչև 496 մգ կալիում։
100% նարնջի հյութի մի փոքր բաժակ (150 մլ) ապահովում է կալիումի ձեր ամենօրյա պահանջի մոտ 7,5%-ը:


 



Ամենաառողջ նախաճաշը. Կմաքրի օրգանիզմը տոքսիններից և կօգնի նիհարել 5 կգ մեկ ամսում

Այս բաղադրատոմսը կպաշտպանի ձեզ փորկապությունից, կօգնի այրել ճարպերն ու կալորիաները, կայունացնել քաշը: Դուք կարող եք նիհարել 3-5 կգ, եթե 30 օր օգտագործեք այս նախաճաշը: 
Այս նախաճաշը շատ օգտակար է ձեր մազերի, մաշկի և եղունգների համար։ Ավելին, այն երիտասարդացնում է մաշկը։

 

 

Ձեզ անհրաժեշտ են.

վարսակի ալյուր - 2 ճ.գ
ցածր յուղայնությամբ յոգուրտ - 1 բաժակ
կակաոյի փոշի - 1 ճ.գ.
աղացած կտավատի սերմեր - 1 ճ.գ.
սալոր - 5-7 հատ



Այս նախաճաշը պետք է պատրաստել երեկոյան՝ քնելուց առաջ և առավոտյան։
Սալորը լցնել մոտ 100 մլ տաք ջրի մեջ։

Թողնել 10 րոպե։
Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել վարսակի ալյուրը, կակաոն և կտավատի սերմը:
Այնուհետև լցնել  յոգուրտը և լավ խառնել։

 

 

Այժմ թրջած սալորը մանր կտրատեք և ավելացրեք զանգվածին։Խառնել բոլոր բաղադրիչները բլենդերի միջոցով: Պահել սառցարանում։
Առավոտյան վայելեք հիանալի նախաճաշը։
Դրական արդյունքներ կնկատեք առաջին շաբաթից հետո։

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը