Նարնջի կեղևի 5 այլընտրանքային օգտագործում առողջության համար և ավելին

Դիտումներ 1482

Նարնջի կեղևի 5 այլընտրանքային օգտագործում առողջության համար և ավելին

Նարնջի կեղևը սովորաբար դեն են նետում մրգի հյութը կամ միջուկը խմելուց հետո։

Սակայն քչերը գիտեն, որ դրանք պարունակում են կարևոր հատկություններ, որոնք կարելի է օգտագործել ինչպես տանը, այնպես էլ բնական բժշկության մեջ։

Թեև դրանք ամենահաճելի համը չեն, սակայն դրանք վիտամինների, հանքանյութերի և եթերային յուղերի կարևոր աղբյուր են: Որի յուրացումն օգնում է մեզ կանխարգելել և բուժել հիվանդությունները։

Բացի այդ, այն օգտակար է նաև կոսմետիկ նպատակներով և իր բազմակողմանիության շնորհիվ։ Այդ իսկ պատճառով մենք կարող ենք այն համադրել բազմաթիվ այլ բաղադրիչների հետ։

Ոչ միայն դա, շատերը դեռ չեն ապացուցել իրենց օգտակարությունը, մենք ուզում ենք կիսվել դրա օգտագործման 5 հետաքրքիր եղանակներով։

 

1. Նարնջի կեղևը՝ որպես հազի բնական միջոց

Նարնջի կեղևում մենք կարող ենք զգալի քանակությամբ վիտամին C գտնել: Սննդարար նյութ, որը կարող է օգնել մեզ ամրապնդել իմունային համակարգը շնչառական խնդիրները թեթևացնելու համար:

Բացի այդ, երբ համակցվում է իր հակաօքսիդանտների և հանքանյութերի հետ, այն օգնում է վերահսկել գերբնակվածությունը՝ նվազեցնելով հազը, բացի ավելորդ լորձից:

Բաղադրությունը:

Նարնջի կեղև
2 ճաշի գդալ մեղր (50 գ)
1 բաժակ ջուր (250 մլ)

Պատրաստում:

Նախ, նարնջի կեղևը կտրատել մի քանի խորանարդի մեջ և եռացնել մի բաժակ ջրի մեջ:
Երբ խմիչքը եռա, հանեք այն և թողեք 10 րոպե։
Այնուհետև անցեք մաղով և քաղցրացրեք մեղրով։

Օգտագործման ռեժիմ

Խմեք օրական 2 կամ 3 բաժակ նարնջի կեղև, մինչև հազը անցնի։

2. Բազմաֆունկցիոնալ մաքրող միջոց

Նարնջի կեղևի բնական յուղերն ունեն հակասեպտիկ և հակաբակտերիալ հատկություններ: Որը կարելի է օգտագործել նաև տանը։

Բայց այս դեպքում մենք այն ուժեղացնում ենք սպիտակ քացախով, որպեսզի պատրաստենք ախտահանիչ, որը կարելի է նորից ու նորից օգտագործել:

Բաղադրությունը:

2 նարնջի կեղև
1 բաժակ սպիտակ քացախ (250 մլ)

Պատրաստում:

Նախ կտրատեք նարնջի կեղևները և դրեք ապակե տարայի մեջ։
Այնուհետև դրանք քսել սպիտակ քացախով և թողնել 10 օր։
Նշված ժամանակից հետո հեղուկն անցկացրեք քամիչի միջով և ուղարկեք աերոզոլի տարայի մեջ։

Օգտագործման ռեժիմ.

Նախ, մաքրող միջոցը ցողեք այն մակերեսի վրա, որը ցանկանում եք ախտահանել և թողեք, որ այն գործի 2 կամ 3 րոպե:
Ապա ավելցուկը հեռացրեք միկրոֆիբրե կտորով։

3. Հակակնե դիմակ

Այս բնական բաղադրիչը տտիպող նյութեր է պարունակում: Որոնք օգնում են հեռացնել ավելորդ յուղը մաշկից՝ նվազագույնի հասցնելով սև կետերի և պզուկների տեսքը:

Բաղադրությունը:

2 ճաշի գդալ նարնջի կեղև (20 գ)
1 ձվի սպիտակուց

Պատրաստում:

Նարնջի կեղևը քերել ցանկալի քանակով և խառնել ձվի սպիտակուցի հետ։

Օգտագործման ռեժիմ.

Գիշերը դեմքը դիմահարդարումից մաքրելուց հետո դիմակ քսեք դեմքին։
Այնուհետև սպասեք 30 րոպե և լվացեք տաք ջրով։
Այսպիսով, կրկնեք դրա օգտագործումը շաբաթական 2 կամ 3 անգամ։

 


4. մարսողության խանգարման միջոց

Նարնջի կեղևը սննդային մանրաթելերի հատկապես կարևոր աղբյուր է, սննդանյութ, որն աջակցում է մարսողությանը:

Բացի այդ, նրանք օգնում են բարելավել աղիների աշխատանքը: Եվ, բացի այդ, նրանք գործում են որպես միզամուղ և դետոքսիկացնող միջոց։

Բաղադրությունը:

Նարնջի կեղև
1 բաժակ ջուր (250 մլ)

Պատրաստման եղանակը.

Նախ, նախ կտրեք նարնջի կեղևը և մի բաժակ ջրի մեջ բերեք եռման աստիճանի:
Երկրորդ, երբ խոսքը հասնում է եռման, հանում ենք կրակից և թողնում ենք 10-15 րոպե:

Օգտագործման եղանակը.

Մի բաժակ թեյ խմեք, երբ ունեք մարսողության խանգարման ախտանիշներ։
Ընդունեք այն որպես պրոֆիլակտիկ միջոց՝ նյարդայնացնող կամ ծանր կերակուրներ ուտելիս:

5. Տնական դեզոդորանտ

Համեղ բույրը, որ արձակում են այս պատյանները, օգնում է մեզ չեզոքացնել կոշիկների մեջ պահպանվող վատ հոտերը:

Հատկապես եթե դրա համը միացնենք մի քիչ խմորի սոդայի հետ։ Դա կստանա տնական դեզոդորանտ բակտերիաների և տհաճ հոտերի դեմ։

Բաղադրությունը:

2 ճաշի գդալ նարնջի կեղև (20 գ)
3 ճաշի գդալ սոդա (30 գ)

Ուսուցում.

Նարնջի կեղևից հանեք կեղևը և խառնեք սոդայի հետ։

Օգտագործման ռեժիմ.

Նախ, արտադրանքը ցողեք կոշիկների ներսում և թողեք 10-12 ժամ։
Ուստի վիրահատությունը կրկնեք շաբաթական 2 կամ 3 անգամ՝ տհաճ հոտից խուսափելու համար։



Ամենաընթերցվածը