Նա լցրեց մի բաժակ տաք ջուր և դրեց դրա մեջ 2 թեյի տոպրա․ Հիմա ես միշտ սա եմ անում
Սև թեյը պարունակում է տանիններ: Նրանք սպանում են բակտերիաները, որոնք առաջացնում են տհաճ հոտ: Տանինները նաև օգնում են փակել ոտքերի ծակոտիները, ինչը նվազեցնում է բակտերիաների սնուցող քրտինքի քանակը:
Սև թեյի օգտագործման եղանակը ոտքերի տհաճ հոտը վերացնելու համար.
1. Սև թեյի երկու տոպրակ թրմեք երեք բաժակ տաք ջրի մեջ: Ավելացրեք կես դույլ պարզ ջուր՝ լուծույթի ջերմաստիճանն իջեցնելու համար:
2. Ոտքերը թրջեք դրա մեջ 15-20 րոպե:
3. Դա արեք ամեն օր մեկ շաբաթ:
Խնձորի քացախ
Խնձորի քացախից պատրաստված լոսյոնը կօգնի հաղթահարել տհաճ հոտը։0,5 լիտր խնձորի քացախը խառնեք 200 մլ տաք ջրի հետ։
Թրջեք շղարշը լուծույթի մեջ և քսեք ոտքերին 20 րոպե: Թողեք մաշկը բնականորեն չորանա։ Օգտագործեք անուշաբույր յուղեր:
Նարդոսի յուղ
Բացի այն, որ այն քողարկում է հոտը, յուղն ունի նաև մանրէասպան հատկություն՝ մերսման շարժումներով 4 կաթիլ յուղ քսել ոտքերին։
Կարող եք ոտքերի լոգանք պատրաստել՝ 2 կաթիլ եթերայուղ + 3-4 լիտր ջուր։ Պահեք ձեր ոտքերը 10-15 րոպե ստացված լուծույթում։
Թեյը բարձրացնում է ճնշումը, թե՞ իջեցնում
Արյան բարձր ճնշումը ինսուլտի և սրտի կաթվածի առաջին քայլն է: Արյան բարձր ճնշումը, որը նաև կոչվում է հիպերտոնիա, ստիպում է սրտին ավելի շատ աշխատել, որպեսզի արյունը մղի ամբողջ մարմինը: Ժամանակի ընթացքում խնդիրը կարող է հանգեցնել սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների զարգացմանը։ Չնայած դուք կարող եք բարելավել ձեր արյան ճնշման ցուցանիշները առողջ սննդակարգով, միշտ չէ, որ պարզ է, թե որ մթերքներից պետք է խուսափել:
Մասնագետները, ովքեր ուսումնասիրել են սև և կանաչ թեյի ազդեցությունը, հույս ունեին տեսնել, որ այս ըմպելիքները խմելուց հետո արյան ճնշումը կսկսի նվազել: Սակայն փորձն անսպասելի ընթացք ստացավ։ Պարզվել է, որ ինչպես սև, այնպես էլ կանաչ թեյը արյան ճնշման «արագ բարձրացում» է առաջացնում:
Ուսումնասիրությունը ներառում էր երկու փուլ. Առաջինում մասնակիցները խմել են տաք թեյ, նույն քանակությամբ կոֆեինով ջուր, ինչպես թեյի մեջ, և սովորական ջուր: Երկրորդ փուլում կամավորները միայն թեյ են օգտագործել։
Հետազոտության առաջին մասում ներգրավվել են նորմալ զարկերակային ճնշում ունեցող 20 տղամարդ, իսկ երկրորդում՝ հիպերտոնիայով տառապող տղամարդիկ և կանայք: Կամավորները շաբաթվա ընթացքում ստիպված են եղել խմել 5 բաժակ սեւ և կանաչ թեյ։
Թեև և՛ սև, և՛ կանաչ թեյերը հարուստ են ֆլավոնոիդներով, որոնք օգտակար են առողջության համար, դրանք նաև հարուստ են կոֆեինով: Հենց նա է օրգանիզմի նման արագ ու սուր արձագանք առաջացնում այս ըմպելիքներին։
Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ արյան ճնշման կտրուկ բարձրացում տեղի է ունենում թեյ խմելուց ընդամենը կես ժամ անց։ Սակայն մեկ ժամ անց, երբ մասնակիցների արյան ճնշումը կրկին չափվել է, մասնագետները չեն հայտնաբերել այս ըմպելիքի «էական» ազդեցությունը։
Թեյը արյան ճնշման ավելի զգալի և կտրուկ աճ է առաջացրել, քան կոֆեին պարունակող ջուրը։ Սակայն կանոնավոր օգտագործման դեպքում այս ըմպելիքը չի հանգեցրել արյան ճնշման էական փոփոխությունների։
Չնայած հետազոտության ընթացքում արձանագրված թեյ խմելուց հետո արյան ճնշման կտրուկ աճին, այլ հետազոտությունների արդյունքները մատնանշում են ըմպելիքի օգտակար հատկությունները:
Թեև այս ըմպելիքի ազդեցությունը փոքր է, սակայն բնակչության մակարդակում կարող են նկատելի լինել թեյի կանոնավոր օգտագործումը սրտի հիվանդություններով տառապող մարդկանց կողմից, ընդգծել են գիտնականները։
Բացի այդ, մեկ այլ հետազոտության արդյունքները օգնել են հասկանալ, որ կանաչ թեյ խմելը նվազեցնում է արյան ճնշումը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։