Մթերքների սև ցուցակը, որոնք չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին
Նախաճաշը օրվա ամենակարեւոր կերակուրն է։ Դրանից է կախված մարդու վիճակը ողջ օրվա ընթացքում։ Բայց որոշ մթերքներ, որոնք մենք ուտում ենք դատարկ ստամոքսին, բացասաբար են անդրադառնում մեր առողջության վրա։ Մենք ձեզ համար ցուցակ ենք պատրաստել , որով դուք կսովորեք , թե ինչ չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին:
Ինչ չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին
Ցիտրուսային մրգեր
Գեղեցիկ տղան իր օրը սկսում է մեկ բաժակ նարնջի հյութով. մենք սովոր ենք հաջողակ մարդու նման կերպար տեսնել հեռուստաէկրանին։ Բայց իրական կյանքում դա բացարձակապես անհնար է անել։
Բանան
Բանանն այլևս էկզոտիկ մթերք չէ, այն դարձել է մեր ամենօրյա սննդակարգի անբաժանելի մասը։ Ցավոք, դա ոչ միայն օգուտ է բերում օրգանիզմին, բանանը դանդաղ է մարսվում: Եթե դրանք ուտեք ուտելուց առաջ, դա կարող է առաջացնել փքվածություն և ուղեկցվել անհարմարությամբ։ Նույն պատճառով բանան ուտելուց հետո չի կարելի ջուր կամ հյութ խմել։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս այս միրգն ուտել ճաշից մեկ ժամ հետո։
Հում բանջարեղեն
Թարմ բանջարեղենում հայտնաբերված թթուները կարող են գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը: Ուստի դրանք չի կարելի օգտագործել դատարկ ստամոքսին, մասնավորապես՝ մարսողական խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։
Յոգուրտ
Ծոմապահության մածունն այնքան չի վնասի, որքան ցիտրուսայինները, բայց ոչ մի օգուտ էլ չի տա: Առավոտյան օրգանիզմը լրացուցիչ բակտերիաների կարիք չունի։ Յոգուրտը ավելի լավ է ուտել ուտելուց երկու ժամ հետո կամ քնելուց առաջ: Միայն այս դեպքերում դա կօգնի մարսողությանը։
Սառը ջուր
Ջուրը կյանքի աղբյուր է, և դուք պետք է շատ խմեք այն լավ մարսողության համար: Բայց այս հայտարարությունը վերաբերում է միայն սենյակային ջերմաստիճանի կամ թեթևակի տաք ջրին: Սառը ջուրը, ընդհակառակը, բացասաբար է ազդում մարսողության վրա, ուստի չպետք է դրա հետ սնունդ օգտագործել:
Քաղցր
Ենթաստամոքսային գեղձն ի վիճակի չէ առավոտյան բավականաչափ ինսուլին արտադրել, ուստի այն քաղցրավենիքով «բեռնելն» իսկական հանցագործություն է ձեր առողջության դեմ:
Սուրճ
Առավոտյան անուշահոտ սուրճը շատերի սիրելի ըմպելիքն է: Հավանաբար, մեզանից յուրաքանչյուրը գոնե մեկ անգամ խմել է այն դատարկ ստամոքսին, առանց նախաճաշելու։ Բայց իզուր... Սուրճը գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, իսկ դա կարող է գաստրիտ առաջացնել։
Տեսեք ինչ հրաշք կկատարվի ձեր ստամոքսի հետ, եթե խմեք այս ըմպելիքը
Բրինձը ամենապարզ միջոցն է, որը կօգնի նվազեցնել ստամոքսի թթվայնությունը։ Այն պարզապես կփոխարինի ձեր բժշկի կողմից նշանակված բոլոր հաբերին:
Բավական է օգտագործել ինը հում բրնձի հատիկներ և կես բաժակ ջուր։
Պարզապեո հարկավորբ խառնել այս 2 բաղադրիչները: Բրինձը կլանում է հեղուկները (թթուները) և դրանք հեշտությամբ հեռացվում են մարմնից։
Այս միջոցը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ օրը 3-4 անգամ մեկ շաբաթվա ընթացքում։ Ախտանիշները պետք է անհետանան։
Եթե թթվային ռեֆլյուքսի նոպաները ձեզ շատ հաճախ են անհանգստացնում, ապա այս դեպքում պետք է դիմել բժշկի և լրացուցիչ հետազոտություններ անցկացնել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։