Մթերքներ, որոնք պետք է ուտել շաբաթական առնվազն մեկ անգամ՝ առողջ մնալու համար
Արմավ
Խուրման պարունակում է ավելի շատ կալիում, քան մեծ բանանը, այս հանքանյութը կօգնի սրտի և արյան անոթների աշխատանքին, կամրապնդի նյարդային համակարգը և կաշխատի ձեզ էներգիա: Շաբաթը մեկ անգամ արմավն օգտագործեք որպես խորտիկ։
Ծնեբեկ
Մեկ բաժակ կանաչ ծնեբեկը լրացնում է ֆոլաթթվի և B խմբի վիտամինների ամենօրյա չափաբաժնի կեսը, և դրանց պակասը դեպրեսիայի պատճառներից մեկն է:
Լոբի
Լոբազգիները պարունակում են ռեկորդային քանակությամբ ֆիտոէստրոգեններ, որոնք ռեկորդային 40%-ով նվազեցնում են կրծքագեղձի և հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։
Դարչին
Նյարդաբանական խանգարումներից խուսափելու համար ամեն օր մի բաժակ սուրճ կամ թեյ խմեք դարչինով։
Ընդեղենի օգտակար հատկությունները, որոնք կզարմացնեն ձեզ
Ընդեղենը յուրահատուկ քիմիական բաղադրություն ունի, որի օգտակարությունը դժվար է թերագնահատել: Fabiosa.com-ի հաղորդմամբ՝ ընդեղենը հեշտ յուրացվող սպիտակուցներ, անփոխարինելի ամինաթթուներ, օգտակար ճարպեր, վիտամիններ և այլ էլեմենտներ է պարունակում, որոնք խթանում են ուղեղի աշխատանքը, հագեցածության զգացում հաղորդում, ամրացնում իմունիտետը: Ընդեղենը խորհուրդ է տրվում բոլոր նրանց, ովքեր հետևում են առողջ և հավասարակշռված սննդակարգի կանոններին:
Ընդեղենի պարբերական օգտագործումը հնարավորություն է տալիս.
- խոլեստերինի դուրսբերման շնորհիվ նվազեցնել աթերոսկլերոզի զարգացման հավանականությունը
- խթանել վերարտադրողական առողջությունը
- լավացնել նյութափոխանակությունը
- օրգանիզմը հագեցնել երկաթով
- ամրացնել անոթների պատերը
- ամրացնել իմունային համակարգը
- կարգավորել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը
- օրգանիզմը մաքրել տոքսիններից
- վերահսկել արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Միայն հաշվի առեք, որ ինչպես ցանկացած այլ մթերք, ընդեղենը ևս կարող է օգտակար լինել բացառապես չափավոր քանակով օգտագործելու դեպքում:
Գետնանուշ
Հարուստ է B1, B2, C վիտամիններով, կալցիումով, մագնիումով, երկաթով, նատրիումով, ֆոսֆորով:
Կարգավորում է սրտի, լյարդի, նյարդային համակարգի աշխատանքը:
Խորհուրդ չի տրվում երակների վարիկոզ լայնացման դեպքում:
Նուշ
Հարուստ է A, C, E, B խմբի վիտամիններով, կալցիումով, մագնիումով, ֆոսֆորով:
Հանգստացնող, թույլ լուծողական ազդեցություն ունի:
Չի կարելի օգտագործել մեծ քանակով, ինչպես նաև՝ սրտի, նյարդային համակարգի հիվանդությունների դեպքում:
Մայրի ծառի ընկույզներ
Պարունակում է E, P, B խմբի վիտամիններ, յոդ, ֆոսֆոր, ցինկ:
Օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի, մաշկային հիվանդությունների դեպքում, երիտասարդացնում է օրգանիզմը:
Պեկան
Պարունակում է A, B4, B9, E վիտամիններ, կալիում, մագնիում, ֆոսֆոր:
Օգտակար է քրոնիկ հոգնածության դեպքում:
Կարող է ալերգիա առաջացնել:
Բրազիլական ընկույզ
Հարուստ է B6, E վիտամիններով, երկաթով, կալիումով, սելենով, ցինկով:
Օգնում է իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի, շաքարի մակարդակը:
Կարող է ալերգիա առաջացնել, օրվա ընթացքում խորհուրդ է տրվում 2 ընկույզ:
Ընկույզ
Պարունակում է A, E, K, PP վիտամիններ, երկաթ, կալիում, կալցիում, մագնիում, ցինկ, ֆոսֆոր:
Նպաստում է ուղեղի ակտիվությանը, լավացնում հիշողությունը, բարձրացնում դիմադրողականությունը: Խորհուրդ է տրվում սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեպքում:
Աղեստամոքսային հիվանդությունների դեպքում օրական նորման կազմում է 60 գրամ, խորհուրդ չի տրվում արյան բարձր մակարդելիության դեպքում:
Պիստակ
Պարունակում է B6, E վիտամիններ, պղինձ, ֆոսֆոր, մանգան:
Հակաօքսիդանտ է, լավացնում է աղիների անցանելիությունը, իջեցնում խոլեստերինի մակարդակը:
Կարող է ալերգիայի պատճառ դառնալ:
Պնդուկ
Հարուստ է E վիտամինով, երկաթով, կալիումով:
Հակաօքսիդանտ է, օգնում է հսնգստացնել նյարդային համակարգը, օգտակար է շաքարային դիաբետի դեպքում:
Խորհուրդ չի տրվում լյարդի հիվանդությունների դեպքում:
Քեշյու
Պարունակում է E, PP, B խմբի վիտամիններ, կալիում, կալցիում, սելեն, ցինկ:
Ամրացնում է առողջությունը, դրական ազդում արյունատար, շնչառական համակարգերի վրա:
Որոշ մարդկանց օրգտանիզմում քեշյուն կարող է դժվարությամբ յուրացվել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։